IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

FOTO Fotografije Miroslave Novak s međimurskim motivima krase Hotel Spa Golfer

Od petka pa do početka prosinca predvorje kongresne dvorane Hotela Spa Golfer u Toplicama Sveti Martin krasit će 20 autorskih fotografija saznadnih pod zajedničkim naslovom To je moje Međimurje, autorice nadarene fotografkinje Miroslave Novak iz Pribislavca.

– Lijepo je što si opet došla! – rekao je na otvaranju izložbe općinski načelnik Svetog Martina na Muri Dražen Crnčec istaknuvši što znači fotografija bilo kojeg izlagača za ovaj kraj. Miroslava je jedna od tih čije fotografske teme obrađuju pejsažne motive ovoga kraja, Žabnik, Sveti Martina na Muri, Vrhovljan, no izložene su tu i fotografije ostalih dijelova Međimurja i neizostavna Zrinska Garda, a koje je Miroslava naslovila njoj svojstvenim rječnikom koji izložbi daje posebnost, isto onakvu kakvom je graciozno odjevena davala Miroslava te večeri. Toj gracioznosti se je u odori Zrinske Garde pridružio njezin zaručnik Hrvoje Hranjec iz Preloga. 

– Cijelo Međimurje ima prekrasnih lokacija, iako su mnoge upravo nastale na području Općine Sveti Martin na Muri – rekla je autorica prisjetivši se na ne tako davnu, a petu po redu, izložbu o Zrinskoj Gardi koje je izložila u Svetom Martinu na Muri. Miroslava je izrazila zahvalnost svima onima koji je pomažu, prepoznaju s godinama njezina fotografska dostignuća, a ovoga puta su to bili odgovorni ljudi Hotela Spa Golfer predvođeni direktoricom hotelskih operacija, Jelenom Berečić i Sašom Vugrincem.

Obol svečnom otvaranju prigodnim riječima dala je zamjenica međimurskog župana Sandra Herman koja je svojim dolaskom pokazala koliko Međimurska županija drži do mladih umjetnika, a pogotovo onih koji promiču turističke vrednote kraja između dvije vode. Iskoristila je prigodu da učiteljima čestita njihov dan, a ta se čestitka odnosi i na Miroslavu koja je vjeroučiteljica u OŠ Vladimira Nazora Pribislavec.

Dekor izložbi bili su pripadnici čakovečke Zrinske Garde koju Miroslava najčešće ističe svojim fotografskim umijećima. Ovo je šesta samostalna izložba fotografija Miroslave koja je svoju ljubav prema fotografiji otkrila slučajno kada je u OŠ Pribislavec preuzela izbornu nastavu fotografije.

Osim što fotografira, ona je i vrijedna humanitarna djelatnica jer volontira u Gradskom društvu Crvenog križa Čakovec i Interventnom timu Međimurske županije. Nedavno je pobijedila je u fotografskom natječaju Moji doli i bregi u organizaciji LAG-a i te nagrađene fotografije su dobile mjesto na izložbi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije