sve o posvojenju

Stručnim predavanjem udruge ADOPTA započeo ‘Vikend posvojenja’ u Čakovcu

Ovaj vikend udruga organizira nizom različitih aktivnosti namijeni kao podrška u posvojenju

U petak, 5. listopada udruga ADOPTA iz Zagreba održala je stručno predavanje s radionicom za djelatnike vrtića i škola povodom Vikenda posvojenja koji se provodi u okviru projekta Centar posvojenja uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te u suradnji s CZSS Čakovec, na čemu se udruga najljepše zahvalila. Prije samog početka predavanja predstavljena je sama udruga ADOPTA.

– ADOPTA je udruga za potporu u posvajanju, osnovana od strane posvajatelja krajem 2010. godine jer se pokazala potreba za nekakav zagovarački rad na tom području. Trudimo se raznim aktivnostima biti regionalno prisutni pa smo se nakon Osijeka, Dubrovnika, Rijeke, Lovrana i Slavonskog Broda ovog vikenda odlučili za Čakovec, rekla je Helena Gjurić, psihologinja udruge ADOPTA.

Na predavanju je sudjelovalo više od 40 stručnih djelatni škola i vrtića, a obrađivane različite teme o psihološkim aspekata posvojenja, iskustvo i potrebe djeteta, razvojni i obrazovni aspekt djeteta koje je posvojeno – smjernice i sugestije za vrtiće i škole te kako komunicirati o posvojenju – zamke i izazovi razgovora o posvojenju u vrtiću i školi. 

– Ovom su prilikom stručni djelatnici škola i vrtića imali priliku saznati sve o specifičnostima posvojenog djeteta i smatramo kako je važno takve stručne djelatnike osvijestiti na koji način pomoći djetetu u adaptaciji kada dođu u vrtić i školu, ali i kasnije u svim nekim problemima koji se mogu javiti, rekla je Helena Gjurić.
U ovom Vikendu posvojenja, udruga ADOPTA organizira niz različitih aktivnosti namijenjenima podršci posvojenju.

– Danas u popodnevnim satima održat će se individualno psihološko savjetovanje za posvojitelje namijenjeno je svima koji bi željeli razgovarati sa stručnom osobom o određenoj temi ili problemu, dok za vikend slijedi INFOteka o međudržavnom posvojenju na kojoj ćemo odgovarati na različita pitanja te kreativna radionica za najmlađe “Ovo sam ja!” na kojoj ćemo s djecom na kreativan i zabavan način kroz zanimljive vježbice raditi na upoznavanju sebe. Za sudjelovanje u bilo kojoj aktivnosti potreba je prethodna najava u CZSS Čakovec, rekla je psihologinja udruge ADOPTA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije