HVALEVRIJEDNA DONACIJA

Nova i moderna oprema za bolje liječenje djece i novorođenčadi u Županijskoj bolnici Čakovec

Donacijom u iznosu od 382.594,00 kune, koju PBZ Grupa donira u sklopu svog projekta ‘Činim dobro svaki dan’, omogućena je kupnja EEG uređaja, respiratora, krevetića za toplinsku terapiju te monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi

U srijedu, 26. rujna održana je predaja donacije PBZ Grupe Županijskoj bolnici Čakovec. Donacijom u iznosu od 382.594,00 kune, koju PBZ Grupa donira u sklopu svog projekta ‘Činim dobro svaki dan’, omogućena je kupnja EEG uređaja, respiratora, krevetića za toplinsku terapiju te monitora za praćenje vitalnih funkcija novorođenčadi za Odjel pedijatrije i neonatologije ŽB Čakovec. 

Svečanoj donaciji nazočili su državni tajnik Ministarstva zdravstva Željko Plazonić, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Županijske skupštine Mladen Novak, predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, načelnica Sektora za javno zdravstvo u Ministarstvu zdravstva Dunja Skoko Poljak te ostali uvaženi gosti.

Na samom početku s nekoliko prigodnih riječi obratio se ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, koji je zahvalio PBZ grupi na donaciji koja će omogućiti bolje i sigurnije dijagnoze kao i liječenje najmanjih pacijenata. Istaknuo je kako se godišnje na odjelu neonatologije ŽB Čakovec liječi stotinjak djece, a donirana oprema doprinijet će ranoj dijagnostici i intenzivnom liječenju kojim je moguće spriječiti razvoj bolesti. 

Svim prisutnima obratio se i predsjednik Uprave PBZ-a Dinko Lucić koji je predstavio pojedinosti projekta. Projektom ‘Činim dobro svaki dan’ PBZ Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj: ‘Praćenje djece s neurorizicima’ Ministarstva zdravstva te ‘Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi’ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, donirajući za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem po jednu kunu za ova dva projekta, u omjeru 50:50.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije