NEDELIŠĆE

FOTO Svečano potpisani ugovori s Predragom Štromarom, kreću tri nova projekta energetske obnove

Vrijednost ukupnih investicija jest 3.200.000 kuna, a u Nedelišću očekuju oko 75% nepovratnih sredstava

U utorak, 25. rujna u prostorijama Nacionalnog gimnastičkog centra ‘Aton’ održano je svečano potpisivanje ugovora i početna konferencija za projekte energetske obnove Općinske zgrade Nedelišće, Sportskog doma Macinec te Sportskog doma Slakovec.

O novim projektima energetske obnove, koji se financiraju iz Europskih strukturnih fondova, govorili su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar s kojim su potpisani Ugovori o bespovratnim sredstvima, saborske zastupnice Sunčana Glavak i Bernarda Topolko, a konferenciji za medije nazočili su i predsjednik Općinskog vijeća Općine Nedelišće Ljudevit Bošćak, predsjednici Mjesnog odbora Macinec i Slakovec kao i zamjenici općinskog načelnika.

Uvodnim riječima svim prisutnima obratio se načelnik Općine Nedelišće Darko Dania.

– Danas je poseban dan za Općinu Nedelišće jer nemamo često priliku ugostiti potpredsjednika Vlade. Nedavno smo završili energetsku obnovu dječjeg vrtića, a kvalitetno smo pripremili ova tri projekta, javili se i uspješno prošli. Vrijednost ukupnih investicija jest 3.200.000 kuna, a ukupno očekujemo oko 75% nepovratnih sredstava. Već imamo pripremljene projekte za buduće natječaje, a u veljači sljedeće godine javit ćemo se s projektom obnove Društvenog doma u Macincu i Lovačkim domom u Nedelišću – rekao je Darko Dania, koji je zahvalio svim zaslužnima na pružanju pomoći Općini Nedelišće te istaknuo kako su ove godine uspješno prošli s ukupno 14 projekata.

O aktualnim i budućim projektima, važnosti potpisivanja ovih ugovora te njihovom značaju za Općinu Nedelišće i Međimursku županiju govorio je međimurski župan Matija Posavec koji je istaknuo da je ovakvo ulaganje u javne zgrade vrlo važno zbog korištenja financijskih sredstva iz EU fondova, što znači da u lokalnim proračunima ostaju sredstva za ostale, također bitne projekte.

Razvoj, projekte i programe Međimurske županije pohvalio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

– Radimo na tome da od veljače 2019. zaprimimo dodatna sredstva jer ovaj projekt je očito kvalitetan i dobro prihvaćen od svih u javnom sektoru. U Međimurskoj županiji, preko energetske učinkovitosti, bit će uloženo u narednih tri godine više od 160 milijuna kuna. Više od 80 milijuna će biti iz sredstava fonda Europske Unije, a još će se jedan velik dio subvencionirati fondom Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije ministrice Žalac. Ako znamo da će onda biti smanjena potrošnja energije, puno manji računi te da će u troškovnom budžetiranju biti manje potrebnih sredstava za te troškove, moći će ostati sredstva za neke druge potrebite stvari – istaknuo je Štromar.

Nakon potpisanih ugovora, najavljen je i sastanak na kojem će se govoriti o projektima koji se u Međimurju provode, a vezani su za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije