FESTIVAL U MOSKVI

Anamarija Glavina iz Preloga osvojila prvo mjesto na Međunarodnom festivalu ruskog jezika u Moskvi

Anamarija uči ruski jezik u Gospodarskoj školi Čakovec kod profesorice Tatjane Mikolaj

Proteklog je tjedna u Moskvi održan Međunardoni festival ruskog jezika. Organizator ovog festivala je Moskovski centar kvalitete obrazovanja. Festival je namijenjen djeci koja uče ruski jezik u Rusiji i u drugim državama svijeta. Cilj festivala je popularizacija, usavršavanje ruskog jezika za djecu koji uče ruski jezik po cijelom svijetu te popularizacija i očuvanje ruske kulture i ruskog jezika u Rusiji i inozemstvu i poticanje kreativnosti djece i mladih.

Na ovom je natjecanju sudjelovala i učenica Srednje škole Prelog Anamarija Glavina iz Preloga. Anamarija uči ruski jezik u Gospodarskoj školi Čakovec kod profesorice Tatjane Mikolaj. Anamarija koja je dugogodišnja solistica ansambla “Kalinka”, sudjelovala je u kategoriji “Vokal i zborsko pjevanje” te osvojila prvo mjesto. Društvo “Kalinka” uključuje istoimeni ansambl i dječji plesni klub “Malinka”.

Glavni smjerovi rada društva su podrška ruskom jeziku i očuvanje tradicionalne slavenske kulture. “Kalinka” sudjeluje na domaćim i međunarodnim festivalima i natjecanjima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije