DONJI VIDOVEC

Službenica Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske u Donjem Vidovcu

Gosti iz Mađarske na svakom su koraku bili obasipani pažnjom. U gostoprimstvu su prednjačili zamjenik međimurskog župana Josip Grivec, načelnik Općine Donji Vidovec Josip Matulin i Marijan Varga, načelnik Općine Donja Dubrava. Ljepote Drave ponijeli u Mađarsku

Dr. Andrea Antal, službenica Ministarstva vanjskih poslova Republike Mađarske zadužena za poslove vezane uz Europsku grupaciju za teritorijalnu suradnju, privatno je koristeći godišnji odmor posjetila jug Mađarske te Međimurje. Budući da je čula o ljepotama Drave te ispiranju zlata željela je sa svojim kćerkama osobno doživjeti stari tok rijeke Drave.

Tom se prilikom sastala te bila gošća zamjenika međimurskog župana Josipa Grivca. On joj je tom prilikom zahvalio na potpori njegovom projektu uređenja Spomen centra Vidovskih zlatara, a koji je dobio potporu EU od blizu milijun kuna i sada je pred završetkom prve faze.

Sastanku se kasnije pridružio načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga, koji je također s njom surađivao, a ta je prilika iskorištena i za upoznavanje s aktualnim načelnikom Donjeg Vidovca Josipom Matulinom.

Nakon toga zajedno su se spustili starim tokom rijeke Drave, gdje gosti iz Mađarske nisu krili oduševljenje viđenim te najavili ponovni dolazak i pomoć u promociji turističkih potencijala ovog dijela Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije