ODRŽAN 19. Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske

U subotu, 2. lipnja 2018. godine, u organizaciji Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije održan je 19. po redu Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske u Sportsko-rekreacijskom centru DG Sport u Prelogu.

Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom se održao u okviru kampanje Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, MOVE Week. Na Festivalu je sudjelovalo 200-tinjak osoba u 12 natjecateljskih ekipa iz Hrvatske i Slovenije.

Natjecali su se u 8 disciplina – šah, belot, viseća kuglana, pikado, stolni tenis, bacanje loptice u koš, gađanje kolutima i utrka u kolicima.

Sudjelovale su ekipe Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar, Udruga tjelesnih invalida LIO Ludbreg, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Pula, Udruga tjelesnih invalida ILO Ivanec, Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije, Udruga Susret Čitluk, korisnici Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK i naravno domaćini, članovi DOSTI.

Predsjednica Društva, Miljenka Radović, mag.iur. uvodno je pozdravila sve prisutne i istaknula važnost zajedničkog druženja i natjecanja u disciplinama prilagođenim osobama s invaliditetom.

Prisutne je pozdravio i izrazio dobrodošlicu gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, a pozdrave je uputio i gradonačelnik Murskog Središća, Dražen Srpak.

Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije, pozdravila je sve sudionike te službeno otvorila Festival sportske rekreacije osoba s invaliditetom.

Nakon završenog natjecanja podijeljene su nagrade najboljim ekipama. Medalje i pehare najboljima uručila je predsjednica DOSTI Miljenka Radović.

Rezultate natjecanja 19. Festivala sportske rekreacije osoba s invaliditetom Republike Hrvatske možete pogledati

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije