HITNA JE MEĐIMURJU BITNA Troje liječnika ide na specijalizaciju

U ponedjeljak, 4. lipnja održana je konferencija povodom projekta ‘Specijalističko usavršavanje doktora medicine’ u prostoru Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije.

Nedavno je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Specijalističko usavršavanje doktora medicine’ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa ‘Učinkoviti ljudski potencijali’ za razdoblje 2014. – 2020.

– Ovaj projekt Specijalističkog usavršavanja doktora medicine putem EU fondova za našu je županiju vrlo bitan ne samo zato što su to prve specijalizacije koje kreću po programu specijalističkog usavršavanja, već se radi o značajnom iznosu sredstava od 2,6 milijuna kuna koja će u stopostotnom iznosu biti refundirana, rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Tomislav Novinščak.

Dobiven iznos pokriva dvije od tri prijavljenih specijalizacija, dok je treća osigurana od strane Zavoda za hitnu medicinu. Projekt obuhvaća sve što je uobičajeno financijski teret specijalizanata odnosno sve materijale potrebne za struku.

– Razina zdravstvenih usluga može se poboljšati na dva načina, a to je ulaganjem u novu i moderniju opremu te ulaganjem u ljude. Ovakva vrsta specijalizacije u trajanju od 5 godina predstavlja potencijal da liječnici postanu stručnjaci te da rade i ostanu ovdje, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Vrlo važan segment jest i zadržati ljude u županiji, ali i državi te dobiti novu generaciju koja će krenuti tim putem.

– Ovaj je projektni prijedlog skupio svih 100 bodova u procesu ocjenjivanja kvalitete što je potvrda iznimne suradnje Zavoda za hitnu medicinu i REDEE, rekla je voditeljica odjela za razvoj ljudskih potencijala REDEA Petra Pavičić.

Trenutačno diljem Hrvatske ima nešto više od 150 specijalizanata, a ovim će se projektom ta brojka povećati. Budući stručnjaci, odabrani liječnici Zavoda za hitnu medicinu su Lucija Hranilović, dr. med., Goran Madžar, dr. med. te Marija Vargek, dr. med.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije