POVELJA Hrvatske zajednice tehničke kulture Aeroklubu Međimurje

Na sjednici Upravnog odbora Hrvatske zajednice tehničke kulture održanoj 24. svibnja 2018. godine u Zagrebu donijeta je Odluka o dodjeli javnih priznanja, počasnih zvanja i nagrada Hrvatske zajednice tehničke kulture za 2017. godinu. Poveljom se nagrađuje Aeroklub Međimurje, Čakovec.

U širem obrazloženju se navodi da se Aeroklub nagrađuje za dugogodišnji doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture u Međimurskoj županiji i šire te kontinuirani rad i zapažene rezultate u radu s djecom i mladima u području zrakoplovnog modelarstva te za organizaciju radionica i javnih događanja.

Aeroklub je 2017. godine obilježio 70. godišnjicu neprekidnog i aktivnog djelovanja u promicanju tehničke kulture. Od svojih početaka klub je okupljao više od tisuća članova i zaljubljenika u tehniku koji su se bavili modelarstvom. Nabavkom tri zrakoplova počeo je intenzivan razvoj zrakoplovstva u Međimurju, a obuku za modelara, pilota i padobranca prošlo je na stotine mladih ljudi, te je nekima od njih zrakoplovstvo postalo životni poziv.

Početkom Domovinskog rata Aeroklub se aktivno uključio u obranu domovine. Iako se u poslijeratnim godinama Aeroklub susreo s financijskim problemima, nedostatna potpora lokalne zajednice, aktivnosti u klubu nisu smanjene nego je klub nastavio održavati zrakoplovne manifestacije i natjecanja. Danas je Aeroklub Međimurje po broju pilota i tehničkog osoblja za održavanje zrakoplova jedna od najjačih zrakoplovnih udruga u Hrvatskoj. Njegovi članovi sve aktivnosti obavljaju dragovoljno.

U 2017. godini Aeroklub je nakon deset godina stanke ponovno pokrenuo veliku i popularnu manifestaciju Aeromiting 2017.; uspješno je organizirao tradicionalno modelarsko natjecanje 37. Croatica kup na kojem je sudjelovalo 70 modelara iz cijele Hrvatske; održao je prvi Modelarski aeromiting koji bi trebao prerasti u tradicionalnu manifestaciju; sudjelovao je u provođenju 1. zimskog i 1. ljetnog kampa tehničke kulture grada Čakovca, kao partner Društvu pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i sudjelovao je kao partner Hrvatskom zrakoplovnom savezu na Međunarodnom festivalu djeteta u Šibeniku, u sklopu kojeg je proveo modelarski tečaj.

Javna priznanja i nagrade će biti dodijeljene u drugoj polovici lipnja u Zagrebu, na svečanom dijelu redovnog zasjedanja Skupštine Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije