SVETA MARIJA Veliki planovi male sredine

23. svibnja je u Zagrebu, općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek u ime Općine Sveta Marija s MRRFEU, potpisala još jedan ugovor za izradu projektne dokumentacije za Centar izletničkog turizma uz stari tok rijeke Drave.

– Novac u iznosu od 160.000 kuna smo dobili za izradu projektne dokumentacije za projekt ‘Centar izletničkog turizma uz stari tok Drave’, dok bi kompletna dokumentacija mogla stajati cca 200.000 kuna, kazala nam je načelnica Slamek.

Dodala je: – Mogu još samo reći da taj prostor ima veliki turistički potencijal te će zajedno s turističkom ponudom Grada Preloga, realizacijom projekta Donje Dubrave između kanala i starog toka rijeke Drave te Vidovskim zlatarenjem dati uzlet turizmu cijelog donjomeđimurskog kraja.

Kako kaže, uz stari tok rijeke Drave imaju namjeru izgraditi Centar izletničkog turizma koji bi obuhvaćao objekt veličine 100 m/2 ugostiteljske namjene, vidikovac, dječje igralište, teren za odbojku, mali nogomet, postaviti klupe i stolove, roštilje…

A da bi se to moglo napraviti, Slamekova je opetovano najavila izradu projektne dokumentaciju kojom će se točno definirati što, gdje i na koji način će se graditi i da za nju moraju dobiti suglasnost javnopravnih tijela nakon čega će dobiti građevinsku dozvolu i temeljem nje krenuti u izgradnju.

Kako se prostor nalazi u Naturi 2000, a k tome je i u inundacijskom području moraju se napraviti pizeometarska ispitivanja za vodu i napraviti procjena utjecaja na okoliš što je dosta skupo pa bi ih samo dokumentacija ili kako mi znamo reći ‘papiri’ koštali 200.000 kuna.

– Od toga smo od MRRFEU dobili 160.000 kuna dok ćemo ostatak financirati sami. Da se sam Centar izgradi postoje velike mogućnosti kandidiranja na ESI fondove jer takve projekte EU financira, najavila je optimistički daljnje korake.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije