FOTO Humanitarni moto susret za bolnicu, krv na policiji dalo 60 ljudi

Policijska uprava međimurska drugu je godinu zaredom provela niz preventivnih aktivnosti pod nazivom ‘The Honest Truth’. U sklopu moto susreta od 9 do 12 sati dobrovoljno je darivana krv u prostorijama restorana Policijske uprave međimurske gdje se odazvalo 60-ak humanitaraca.

– Cilj humanitarnog moto susreta jest zadržati povoljno stanje sigurnosti na području Policijske uprave međimurske te osvijestiti vozače motocikla i mopeda da se i nadalje u prometu ponašaju odgovorno, rekla je Irena Branović, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu PU međimurske.

Statistika kaže da je tijekom ove godine u Republici Hrvatskoj smrtno stradalo već 8 motociklista, a kako bi se takvi slučajevi spriječili potrebno je provoditi preventivne akcije koje pažnju skreću na glavne uzročnike nastanka prometnih nesreća poput alkohola, nepažnje, nepropisne brzine i slično.

Od 11 do 15 sati policijski službenici i moto udruge prezentirali su sigurnu vožnju na pripremljenom poligonu kod SRC-a Čakovec.

Ovo edukativno humanitarno okupljanje riječima pohvale uveličali su i župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić.

Crveni križ izveo je pokaznu vježbu skidanja kacige kod unesrećenog vozača motocikla, a edukativnim štandom i svojim radovima uključila se i Hrvatska komora medicinskih sestara Međimurske županije.

Sva prikupljena sredstva Policijska uprava međimurska darovat će Odjelu Intenzivne njege Županijske bolnice Čakovec.

Na završetku susreta pripremljen je i gulaš za posjetitelje, a u popodnevnim satima 300-tinjak motorista kreće u panoramsku humanitarnu vožnju Međimurjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije