FOTO Svečano u Gornjem Kraljevcu, prošlo 540 godina od prvog spomena mjesta

Na dan Uzašašća Kristova, 10. svibnja 2018., u Gornjem Kraljevcu i ove je godine obilježen Dan mjesta i 540. obljetnica od prvog spomena mjesta Gornji Kraljevec u povijesnim knjigama.

Slavlje je počelo procesijom mještana i svih udruga koje djeluju na području Općine Vratišinec, učenika Područne škole Gornji Kraljevec, DVD-a Gornji Kraljevec iDVD Vratišinec. U procesiji su sudjelovali i čelnici Općine, načelnik Zdravko Mlinarić te zamjenica načelnika Milena Granatir, predsjednik Vijeća Mihael Grbavec.
Svetu misu u kapelici Isusova uzašašća služio je župnik Pavao Mesarić.

Nastavak slavlja uslijedio je kulturnim programom u Društvenom domu Gornji Kraljevec gdje je prisutnim mještanima i uzvanicima dobrodošlicu poželjela predsjednica VMO Štefanija Jambrošić.

Program su za mještane i ove godine organizirale članice KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec” te se kao i do sad potrudile da program bude koliko zanimljiv toliko i u skladu s događajem. Tako su nas Štefanija Jambrošić i Milena Granatir kroz kratak i duhovit skeč upoznale s događajima u Gornjem Kraljevcu od 1478. do danas jer ipak je ovo 540. obljetnica od prvog spomena mjesta Gornji Kraljevec.

U programu su sudjelovali učenici Područne škole Gornji Kraljevec, 1. i 2. razred pod vodstvom učiteljice Marije Leček, te učenici 4. razreda pod vodstvom učiteljice Željka Novak,Mješoviti pjevački zbor “Dr. Vinko Žganec” pod vodstvom prof. Tomislava Cvrtile i KUD dr. Vinko Žganec sa starijom folklornom skupinom koju je uvježbala Snježana Šoltić te mlađom folklornom skupinom koju je uvježbala Martina Kuretić Sedlar.

Budući da se ovaj tjedan obilježava Majčin dan, članice ŽVS KUU “Društvo žena Gornji Kraljevec” zatvorile su kulturni program s dvije prigodne pjesme posvećene upravo majkama.Po završetku programa druženje se nastavilo uz domjenak, a domaće slastice su za svoje sumještane kao i svake godine pripremile članice Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije