20 GODINA ŽUPE NA JUGU Obilježit će se ‘Danima svetog Antuna Padovanskog’

Danas, 9. svibnja je na konferenciju za novinare bilo riječi u narednim događanjima, a koja će se odvijati u Župi sv. Antuna Padovanskog na čakovečkom Jugu od 13. svibnja do 13. lipnja, a u povodu otvaranja duhovne – kulturne manifestacije Dani sv. Antuna Padovanskog’i 20 godina župe sv. Antuna Padovanskoga Čakovec – Jug.

Moderator konferencije bio je predsjednik Župnog pastoralnog Đuro Bel, a novinarima su se obratili fra Tomislav Božiček, župnik župe sv. Antuna Padovanskoga Čakovec-Jug i Pavao Jurinec, tajnik Župnog pastoralnog vijeća.

– U nedjelju 11. ožujka 2018. godine bio je posebni korizmeni susret, molitveno duhovni događaj “Bogu i domovini”. Ovaj Projekt, koji se čuva na osobitoj razini, u obilasku Domovinom i svijetom – gdje žive Hrvati, 11. ožujka gostovao je u našoj župi u Čakovcu.

Povod je bila svečana proslava otvaranja 20. obljetnice župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu pod motom “Gradimo živu crkvu”. Obljetnica će trajati do 10. listopada 2019. – istaknuo je fra Božiček te dodao:

– Pred nama je župni blagdan proštenje sv. Antuna Padovanskoga, ili kako bi ga ja nazvao Dan čakovečkoga Juga. U godini smo proslave naše župe. Sv. Antun Padovanski zaštitnik je naše župne crkve, naše župe i svih naših obitelji. Za ovaj blagdan želimo se duhovno pripremiti i svečano i dostojno ga proslaviti.

Stoga smo u cilju upoznavanja lika sv. Antuna, franjevačke i Antunovske pobožnosti te štovanja sv. Antuna Padovanskog napravili program uoči blagdana sv. Antuna 13. lipnja koje smo nazvali “Dani sv. Antuna Padovanskog” koji će trajati od 13. svibnja do 13. lipnja 2018. godine.

Što se tiče Antunovske pobožnosti svaki utorak je posvećen sv. Antunu, te se moli krunica sv. Antuna Padovanskog u crkvi prije mise. To slavimo trinaest utoraka. Broj 13 je broj sv. Antuna, a ne praznovjerja. Osmislili smo razne događaje da se još više čuje njegovo ime, ime sv. Antuna – rekao je Božiček.

Najavljujući događanja rekao je kako Dani sv. Antuna Padovanskog započinju u nedjelju, 13. svibnja svetom misom Zagrebačkog zbora liječnika. Svetu misu zahvalnicu uz Međunarodni dan sestrinstva i 20. godina župe sv. Antuna Padovanskog predvodit će on osobno i to za sve žive i pokojne liječnike, medicinske sestre i tehničare.

Zagrebački zbor liječnika broji preko dvadeset članova. Muški je pjevački zbor. Predsjednik je prof. dr. Mijo Bergovac, a voditeljica zbora Iva Juras, dirigentica.

– Ovim putem pozivam sve naše liječnike, medicinske sestre i tehničare, stomatologe i magistre farmacije na svetu misu zahvalnicu – poruka je fra Božičeka.

O narednim događanjima izvještavat ćemo vas kako ona nadolaze.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije