FOTO Zrinski kotlić u Donjem Vidovcu: Grah sa ‘stotinu jezika’

– Naš grah govori ‘stotinu jezika’, a poslije će biti i jako bučan – rekli su u šali danas, subota 28. travnja, nešto poslije 14 sati Rudolf Pongrac i Josip Šarkanj, pobjednici natjecanja u kuhanju graha na manifestaciji Zrinski kotlić.

Dečki su kuhali za SRD Mrena Donji Vidovec koje je uz Općinu Donji Vidovec bili organizatori spomenute manifestacije kojom se daje tradicionalni obol Danima Međimurske županije.

Pobjednici su dobili kuhače i prijelazni pehar natjecanja. Drugo mjesto je pripalo kuharima UHVDR-Ogranak Donji Vidovec, a treće Društvo Naša djeca Donji Vidovec. Uz njih su svoja kuharska umijeća odmjerili još i članovi: Podružnice umirovljenika, DVD, NK Vidovčan, STK Donji Vidovec. LD Patka Donji Vidovec/Sveta Marija, Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari i KUD Donji Vidovec.

Svi kuhari spomenutih udruga imali su svoju tajnu recepturu pa stručnom žiriju nije bilo lako odabrati najbolje. Da je tome tako pokazuju prazni kotlići čije je sadržaje degustiralo preko stotinjak namjernika koji su došli u šumarak, carstvo hladovine kod ribičkog doma SRD Mrena, a bilo je to u vremenu od 9 sati, a razići će se tko zna kada. Uz grah valjalo je degutirati i ribice koje su spremali kuha

Obol ovoj manifestaciji po običaju daju i slobodni umjetnici Međimurja. Čestitke za dolazak, napore i ostvarene rezultate okupljenima su poželjeli i proglasili najbolje, općinski načelnik Josip Matulin i predsjednik SRD Mrena Vladimir Kučan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije