DOŽUPANOVA GESTA Posthumna Povelja Zrinski Blažu Jakupaku iz Donjeg Vidovca

Na osobnost međimurskog župana Matije Posavca je njegov zamjenik Josip Grivec uputio Prijedlog za dodjelu Povelje Zrinski Međimurske županije pokojnom Blažu Jakupaku iz Donjeg Vidovca.

Obrazlažući osobni prijedlog Josip Grivec je istaknuo: ‘Pokojni Blaž Jakupak za života je bio izuzetno aktivan na nizu različitih područja te uspješno promovirao zajednicu u kojoj je živio, ali u cijelo Međimurja što potvrđuje i dodijeljeno priznanje od FIFA-e.

Pamtimo ga kao vrsnog ugostitelja, mogli bi reći i kao legendu međimurskog ugostiteljstva, ali i velikog zaljubljenika u nogomet, nogometnog aktiviste i dužnosnika koji je svoje organizacijske sposobnosti te znanje uložio za napredak nogometa u Donjem Vidovcu i Međimurju.

U šest je mandata bio čelni čovjek kluba, a zbog bolesti se 2016. godine povukao s tog mjesta, no Skupština ga je jednoglasno proglasila doživotnim počasnim predsjednikom dragog mu NK Vidovčana. Da je njegovo djelovanje bilo itekako prepoznato u nogometnom svijetu govori i nagrada UEFE od 2009. godine, a koju je primio za promicanje nogometa u lokalnoj sredini i poticanje rada s mladima kojima se posebno posvetio te ih poštovao i cijenio, a izuzetno su cijenili te voljeli i oni njega.

Bio je aktivan u svekolikom životu zajednice, pa tako i u političkom životu Donjeg Vidovca. Bio je jedan od zamjenika načelnika od 2005. do 2009., godine, a od 2009-2013. vrlo aktivni vijećnik u Općinskom vijeću Donjeg Vidovca. Od 2013. do smrti je obnašao dužnost zamjenika općinskog načelnika’, istaknuo je Grivec, a kao načelnik Općine Donji Vidovec posebno je napomenuo:

‘S njim je bilo ugodno surađivati, krasila ga je vedrina, oštroumnost i upornost te posebna sklonost nogometu i sportu uopće, ali i u kulturnim i drugim aktivnostima,a za svoj nogometni klub je naprosto živio. Uvjeren sam da za svoj svekoliki doprinos zajednici zaslužuje ovo veliko i vrijedno priznanje’

Grivec je posebno istaknuo:’ Predlažem ga kao načelnik Općine u kojoj je djelovao te s kojim sam surađivao u svojih šest mandata, do 2017.’

Blaž Jakupak je nažalost preminuo u siječnju prošle godine nakon duge i teške bolesti i nije dočekao kraj mandata na funkciji zamjenika načelnika.

Ne dvojeći, Matija Posavec je Prijedlog svoga zamjenika prihvatio pa je Povelju Zrinskih na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije primila njegova supruga Marija.

Gesta Josipa Grivca vrijedna je spomena i dokaz je kako je on čovjek koji ne zaboravlja velika i vrijedna djela svojih suradnika, svojih sumještana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije