PRAZNIK RADA Ne znate kamo na grah? Evo nekih prijedloga

Međunarodni praznik rada, poznatiji i kao ‘Prvi maj’, slave radnici diljem svijeta. Druženja, zabavae i sportskih aktivnosti aktivnosti uz nezaobilazan prvosvibanjaki grah bit će diljem Međimurja. Evo što ste nam vi sve dojavili.

SDP U Čakovcu prvomajska veselica uz besplatan grah

Prema uhodanoj tradiciji, Gradska organizacija SDP-a Čakovec organizira proslavu Međunarodnog praznika rada.
Pozivaju vas na prvomajsku veselicu koja će se održati u utorak, 1. svibnja u Čakovcu – jezero Starog grada.
Početak je zakazan za 10 sati, a očekuje vas besplatni grah, bogata ugostiteljska ponuda i živu svirka.

RUTA OD 24 KILOMETARA Prvomajska biciklijada i ove godine u Prelogu

Turistička zajednica Grada Preloga, već tradicionalno, organizira Prvomajsku biciklijadu ulicama Preloga. Biciklijada prolazi gotovo svim naseljima Preloga, nije natjecateljskog karaktera i lijepa je prilika za pravo obiteljsko druženje.

Prvomajska biciklijada Grada Preloga okuplja bicikliste rekreativce, ljubitelje vožnje, kao i obitelji s djecom. Start Prvomajske biciklijade je u centru Preloga, ispred župne crkve, a cilj i druženje na prostoru Sportsko rekreacione zone Marina u Prelogu.

Na cilju se za sve sudionike manifestacije sprema osvježenje i okrijepa te zabavni dio gdje će sve posjetitelje zabavljati Mario Mustač sa bendom. Predviđena ruta je dužine 24 km: Prelog centar (Sajmišna, Zrinskih) – prometnica uz derivacioni kanal – Oporovec – Draškovec – Hemuševec (kontrolna točka) – Donji Kraljevec – Čehovec – Prelog (F. Glada, Glavna, Ludbreška) – Otok – rotor – Prelog Marina (cilj). Start je zakazan 1. svibnja u 9 sati.

– Dođite i pridružite se, razgibajte se, razveselite, budite u dobrom društvu i na ovogodišnjoj Prvomajskoj biciklijadi Turističkezajednice Grada Preloga – poručuje organizator.

PRVI MAJ U KOTORIBI Som organizira ribičko natjecanje, Općina časti grahom

U utorak, 1. svibnja Sportsko ribolovno društvo Som Kotoriba organizira tradicionalno društveno natjecanje u sportskom ribolovu za sve kategorije : seniore, seniorke, juniore i kadete. Natjecanje je pojedinačno, a održava se na Šodergrabi kod ribičkog doma s početkom u 9:30 sati. Natjecanje će trajati do 13:30 sati. Za sve sudionike i posjetitelje bit će pripremljen besplatan prvosvibanjski grah kojeg je osigurala Općina Kotoriba. Pozivaju sve članove, mještane, simpatizere i sponzore da svojom nazočnošću uveličaju ovaj natjecateljski skup, pojesu dobar grah i uživaju u prirodi.

SRD KLEN Prvo kolo klupskih natjecanja 1. svibnja

Klupsko natjecanje Sportsko – ribolovnog kluba Klen Sveta Marija za kadetkinje, kadete, juniore, seniore i veterane, održat će se u utorak 1. prvog svibnja na Dravi iz brane HE Dubrava (kupalište).

Prijava natjecatelja je u Ribičkom domu do 8 sati gdje će biti izvlačenje brojeva i dogovor o natjecanju, nakon toga se ide na stazu. Natjecanje je predviđeno u trajanosti tri sata. Za sve članove priprema se besplatno jelo (prvomajski grah), a za natjecatelje i prigodne nagrade.Na prvomajskom druženju mogu prisustvovati, simpatizeri, gosti i mještani.

MALI MIHALJEVEC Praznik rada uz kuhanje graha i sportske aktivnosti

Mjesni odbor Mali Mihaljevec u suradnji sa svim udrugama u Malom Mihaljevcu povodom obilježavanja Praznika rada ili svima poznatog, Prvog maja, priprema bogat program koji započinje kuhanjem graha s početkom u 7 sati. Kuhanje graha bit će natjecateljskog karaktera u kojem sudjeluju sve udruge Malog Mihaljevca (NK Mali Mihaljevec, DVD Mali Mihaljevec, UŽ Mali Mihaljevec i UM Mali Mihaljevec), te će biti ocjenjivan od strane žirija. Od 12 do 13 sati besplatno će se podjeliti grah svim gostima.

U svojoj ponudi osim graha, bit će i langoši koje će pripremati Uduga žena Mali Mihaljevec. Progašenje najboljeg graha bit će u 13 sati, a nakon toga slijedi druženje uz odbojku, pikado, stolni nogomet, bočanje… U 16 sati predviđa se zajednički odlazak pješice na nagometnu utakmicu u Brezje uz pratnju vatrogasnog vozila za one koje će trebati povesti. Dođite proslaviti 1. maj u Mali Mihaljevec. – Čeka vas dobra zabava, druženje, jelo i pilo. Vidimo se! – poručuju organizatori.

PRAZNIK RADA Besplatan grah, igre i nagrade u Termama Sveti Martin

Ispred Puba Potkova u LifeClass Termama Sveti Martin Praznik rada obilježit će brdo odlične zabave, nagrade i besplatni grah, a za odličnu atmosferu pobrinut će se bend Dobre vibracije. Povedite obitelj i prijatelje i zajedno provedite dan na otvorenom. Da su Međimurci marljivi i radišni, znaju već svi. No, upravo oni koji neprestano rade zaslužuju odmor i mali predah. Savršena prilika za to je već tradicionalna proslava Praznika rada ispred Puba Potkova u sklopu Termi Sveti Martin. Što vas sve čeka?

Ovaj Praznik rada neka bude dan kad ćete se opustiti, zaboraviti na brige i posvetiti se obitelji i prijateljima. Zato u 11 sati budite ispred Puba Potkova i dođite na već tradicionalni besplatni grah. Bend Dobre vibracije počinje sa svirkom u 12 sati. Ako ih još uvijek niste imali priliku čuti, dođite i uvjerite se da će vas potaknuti na veselje i zabavne aktivnosti koje su vam pripremile Terme Sveti Martin.

U 12 sati također počinju zabavne igre za najmlađe, ali i one starije koji će se prepustiti djetetu u sebi. Neke od igara su piljenje trupaca, bacanje kamena s ramena, bacanje potkove i 4 u nizu. Napomenimo još da će vas do Puba Potkova sasvim besplatno dovesti turistički vlakić koji kreće iz Lapšine, preko Svetog Martina do LifeClass Termi Sveti Martin. Osim toga, ovom prilikom prikupljat će se i donacije za udrugu Sklonište dobrote iz Čakovca.Provedite bezbrižan dan s obitelji i prijateljima, dobro se zabavljajte, osvojite nagrade i usput pomozite humanitarcima koji svoje slobodno vrijeme s veseljem provode pomažući onima kojima je pomoć potrebna.

SMOTRA DRAVSKIH PLOVILA uz grah i panoramske vožnje

Povodom Praznika rada Nautički klub ‘Fljojsar’ Donja Dubrava organizira 10. smotru dravskih plovila. Njome se otvara i nautička sezona na ovdašnjim vodama.
Početak smotre je u nedjelju, 29. travnja u 11 sati kod fljojsa u lučici na Dravi. – Očekuju vas besplatne panoramske vožnje čamcima članova Nautičkog kluba ‘Fljojsar’ te besplatni prvomajski grah kojim častiOpćina Donja Dubrava te druga ugostiteljska ponuda – poručuju iz kluba.

BUDNICA Gornje Međimurje će na prvi maj probuditi zvukovi motora

Sada već tradicionalnu prvomajsku budnicu ponovo organiziraju motoristi, ‘quadisti’ i ostali ljubitelji oktana iz gornjeg Međimurja. Okupljanje je 1. svibnja od 4:30 do 5 sati u centru Štrigove kod Zadružnog doma odakle kreću na svoj put. Predviđeno zautavljanje je u Lapšini, u Svetom Martinu na Muri kod doma HVIDRE-e, zatim u Jurovčaku kod obitelji Perhoč gdje sudionike čeka narezak, nadalje u Gornjoj Dubravi i Preseki, a cilj i završetak motorističke budnice je u Svetom Urbanu kod Šajnovića.Tamo će biti pripremljen odličan prvomajski grah za koji će se skupljati dobrovoljni prilog. – Obavezna je kaciga, pazite jeni na druge i svaki se vozi na vlastitu odgovornost – poručuju organizatori.

PRAZNIK RADA U NEDELIŠĆU uz budnicu, glazbu i tisuću porcija graha

Praznik rada u Nedelišću već tradicionalno započinje budnicom koju predvodi Puhački orkestar Općine Nedelišće po svim mjestima općine, a druženje se nastavlja u Lovačkom domu u Nedelišću. – Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu i uživaju u programu KUU Seljačke Sloge i Mažoretkinja Nedelišća od 10 sati, a vrijedni domaćini pripremaju tisuću porcija graha ali i ostale lovačke specijalitete. Osim spomenutih izvođača prisutne će zabavljati band Duo Global. Svi ste dobrodošli! – poručuju iz Turističke zajednice Općine Nedelišće.

MEĐUNARODNI praznik rada na ŠRC ‘Zalešće’ Mursko Središće

Grad Mursko Središće u suradnji sa Športsko ribolovnim društvom “Mura”, Lovačkim društvom “Mursko Središće” i Društvom žena Mursko Središće organizira proslavu povodom Međunarodnog praznika rada (1. Maj – utorak) na ŠRC “Zalešće” s početkom u 11 sati. Lovačko društvo “Mursko Središće” pripremiti će prvomajski grah kojeg će građani moći besplatno kušati, dok će ŠRD “Mura” pripremati ribice i osvježavajuća pića po povoljnim cijenama. Za dobru atmosferu pobrinuti će se Tamburaški sastav “Žice”.’Pozivamo sve građane da se pridružite već tradicionalnom obilježavanju Međunarodnog praznika rada – 1. Maja’, poručuju iz Grada Mursko Središće.

RESTORAN VRBI Praznik rada provedite na jezeru Kuršanec uz grah i živu glazbu

Restoran Vrbi na jezeru Kuršanec vas poziva na veliku prvomajsku feštu! Praznik rada mnogi od nas vole provoditi na otvorenom i svježem zraku, a pravo jedan takav provod čeka sve koji ga odluče provesti uz restoran Vrbi. Za zabavni dio programa i živu glazbu od 14 sati bit će zadužen Fortuna Band, a sve posjetitelje čeka i nezaobilazni besplatan grah. Ukoliko Praznik rada ne možete zamisliti bez roštilja ili odojka, ne brinite, jer i oni su dostupni po narudžbi.

PROSLAVA Međunarodnog praznika rada u Goričanu

Program će započeti tradicionalnom budnicom, koja kreće u 6 sati s igrališta “NK Trnave”, a završit će na Šoderici.
Program će se nastaviti kuhanjem graha za sve prisutne do 10.00h, a oko 14.00h pripremit će se odojak. U međuvremenu predviđeno je održavanje natjecanje u igrama i malom nogometu.

SVETA MARIJA Biciklijada i grah

Općina Sveta Marija prema uhodanoj tradiciji organizira biciklijadu u Donjem Mihaljevcu koja započinje u 10 sati. Od 12: 30 za sve sudionike i građane na igralištu NK Drave bit će pripremljen grah nakog koje slijedi druženje.

ŠTRIGOVA Prvo budnica pa grah na Mađerkinom Bregu

Već od 5 sati najavljena je budnica kod Društvenog doma u Štrigovi. Od 13 sati započinje druženje na Mađerkinom bregu uz podjelu graha i vina Cmrečnjak i Štampar. – Ponesite dekice i dobru volju te uživajte u prirodi i dobrom društvu – poručuju iz TZ Štrigova.

SVETI MARTIN NA MURI Dođite na najbolji prvomajski grah

U Svetom Martinu na Muri tradicija se oduvijek cijeni i svi rado sudjeluju u njezinu održavanju. Sastavni joj je dio i proslava Prvog maja uz odličan besplatni grah čiji se miris toga dana širi ulicama cijele općine.

Turistička zajednica Sveti Martin na Muri, Općina Sveti Martin i Udruga branitelja i ove godine 1. svibnja pripremaju druženje uz tradicionalno prvomajsko jelo – grah. Dođite u 12 sati k Domu branitelja u Svetom Martinu na Muri, ponesite dobru volju i uživajte u druženju uz prvomajske delicije i u dobrom društvu. Praznik rada iskoristite za opuštenost na svetomartinski način, pa prije ili nakon proslave prošetajte uz Muru i Mlinarsku hižu ili nekim drugim zelenim putovima najsjevernije hrvatske općine. Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije