FOTO Sahranjen Blaž Jakupak-Bađo: Bio je dobar čovjek!

Više stotina štovatelja života i djela, među kojima i međimurski župan Matija Posavec, se je danas popodne na donjovidovskom posljednjem počivalištu oprostilo od Blaža Jakupaka-Bađija, zamjenika općinskog načelnika Donjeg Vidovca, i neumornog sportskog, nogometnog djelatnika.

Sam odaziv posljednjem oproštaju, rijetko viđenom u Donjem Vidovcu, govori kakao je to bio oproštaj od velikog čovjeka koji je volio ljude, a voljeli su oni i njega. – Bio je dobar čovjek! – čulo se u mnoštvu.

U ime Donjovidovčana se nad otvorenom grobom oprostila Monika Cenko, djevojka koja je do jučer s njim surađivala u Općini i NK Vidovčan, čiji je bio počasni predsjednik.

Dodala je kako je bio aktivan i u politici, odnosno političkom životu Donjeg Vidovca. Bio je osnivač i vrlo aktivni član Općinske organizacije HNS-a.

– S tobom je bilo lijepo surađivati, jer te krasila vedrina, oštroumnost i upornost te posebna sklonost nogometnom klubu za koji si živio.No najvažnije, bio si dobar muž, otac i djed, kolega i prijatelj, jednom riječju dobar čovjek. Falit ćeš nam i s tugom ti zahvaljujemo i neka ti je laka naša vidovska, međimurska i hrvatska zemljica – rečeno je na kraju.

Iskrena sućut izražena je u ime svih mjesnih udruga, a naročito Županijske organizacije HNS, NK Vidovčan, Općinskog vijeća i načelnika. Sprovodni obred vodio je župnik vlč. Mirko Pilaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije