FOTO KUD Mihovljan plesom i pjesmom promovirao svoj kraj u Poljskoj

Na poziv počasnog generalnog konzula u Krakowu Paweła Włodarczykog članice i članovi KUD-a ‘Mihovljan’ održali su nastup u Mogilany pored Krakowa. Mogilany je općina koja se nalazi 15 kilometara od Krarowa, broji oko 13.000 stanovnika, a čiji je načelnik gospodin Piotr Piotrowski.

U predivnoj dvorani Društvenom doma i prekrasnoj atmosferi koju je stvorila naša i domaća publika, osim KUD-a “Mihovljan” nastup je održalo i domaće istoimeno kulturno umjetničko društvo sa svojim muzičkim ansamblom i folklornom sekcijom. KUD “Mogilanie” slijedeće će godine slaviti 35 godina postojanja i aktivnog djelovanjai.

Nakon održanog nastupa nastavilo se sa neformalnim druženjem kudovaca s jedne i druge strane dok je predsjednik KUD-a “Mihovljan” dr.sc. Predrag Kočila to vrijeme iskoristio za razmjenu iskustava s načelnikom općine i počasnim generalnim konzulom te za stvaranje uvjeta za širenje suradnje između Grada Čakovca i Međimurske županije s jedne strane i općine Mogilanya s druge strane.

Odlazak na nastup u Poljsku članice i članovi KUD-a “Mihovljan” iskoristili su za posjetu rudniku soli Wieliczka, posjetu najvećem koncentracijskom logoru nacističke Njemačke Auschwitz-Birkenau kao i za posjetu Wadowicama, rodnom mjestu pape Ivana Pavla II.

U pratnji iskusne turističke vodičkinje gospođe Katarzyne Antos kudovci iz Mihovljana razgledali su najljepši od svih poljskih gradova, kraljevski grad Krakow i uživali u njegovim ljepotama. Krakow se nalazi u gornjem dijelu rijeke Visle i on je kolijevka poljske države i kulture. Krakow je bio i stalno ostaje vrlo važno središte kulturnog i znanstvenog života, grad u kojem funkcionira nekoliko sveučilišta, rade kazališta, opera i filharmonija , grad u kojem se nalazi puno muzeja, galerija i restaurana.

U samom Krakowu u restoranu naziva “StrefaEtno” kudovci iz Mihovljana održali su nastup u etno stilu te razveselili Krakowsku publiku koja je zajedno sa njima u srcu Krakowa pjevala “Međimurje kak si lepo zeleno”.

– Odlazak na ovakav nastup zasigurno je odličan način za promociju kako Grada Čakovca i Međimurske županije tako i cijele Republike Hrvatske te se stoga zahvaljujemo svim institucijama koje su nam odobrila određena financijska sredstva te svim donatorima koji su nam pomogli da se odlazak na ovaj nastup realizira.

Napose zahvaljujemo županu i Međimurskoj županiji koja je prepoznala važnost promocije Međimurske županije te nam tako pomogla s određenim financijskim sredstvima i poklonima koje smo podijelili domaćinima te i na taj način promovirali lijepo naše Međimurje. Sigurni smo da će se nakon ovakve promocije Međimurja i Grada Čakovca od sada i neki od Krakowljana na svom putu prema Jadranu zaustaviti i u našem prelijepom Međimurju – poručuju iz KUD-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije