DANAS JE TO RIJETKOST Duboki naklon mladima Mačkovca

Priredba ‘Djeca Mačkovca pjevaju’, u organizaciji Udruge mladih Mačkovca, bila je prigoda da njihov predstavnik Matija Topličanec na pozornici mjesnog Društvenog doma ukratko predstavi njihov rad i aktivnosti.

– Udruga mladih Mačkovca osnovana je u siječnju 2013. godine. Ideja za osnivanje udruge proizašla je iz druženja mladih na tadašnjoj manifestaciji Ljeto mladih u Mačkovcu, a kasnije i druženja u novom Društvenom domu – istaknuo je.

Dodao je kako su već prvu godinu djelovanja bili uključeni u obilježavanje Dana Mačkovca, a organizirali su i neka svoja događanja, poput Malonogometnog noćnog turnira na pijesku i Turnira odbojci na pijesku.

– Iznimno smo ponosni i na organizaciju akcije kojom su se prikupljale donacije za žrtve poplava 2014. godine – rekao je i dodao: Danas se ne bismo svi mogli ovdje okupiti da Udruga mladih Mačkovca nije odlučila vratiti u naše selo ovaj, već tradicionalni festival Djeca Mačkovca pjevaju – pohvalno će Topličanec.

Rekao je kako su u 2015. godini krenuli u organizaciju turnira u belotu, stolnom tenisu i nogometu, a za najmlađe je realiziran projekt Mali kreativci u sklopu kojeg organiziraju za njih kreativne radionice. Iz božićnih radionica za djecu došli su na ideju Božićnog dana Udruge mladih Mačkovec s raznim događanjima.

U 2016. godini pokrenuli su projekt Sport za mlade te pod tim projektom svake godine održavaju Utrku Mačkovca i i ostale sportske turnire. Tu su bile i pokazne Capoiero radionice, a za sve zainteresirane organiziraju i Lan party.

U svih pet godina ostala su druženja petkom i druženja s drugim udrugama s područja Mačkovca i ostalim udrugama mladih Međimurja. U ovih pet godina, Udruga mladih Mačkovca uvela je neke nove aktivnosti u selo i zahvaljuje Mjesnom odboru na potpori.

– Zahvaljujemo svim udrugama na suradnji, a posebno našim sponzorima – istaknuo je Topličanec.

Kroz sve godine uključuju se i u akcije Mjesnog odbora Mačkovec što je na pozornici pozdravio njegov predsjednik Dragutin Balog.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije