FOTO: Djeca pjevala Mačkovcu, ali i za Udrugu za autizam Pogled

>> FOTO: Djeca pjevala Mačkovcu, ali i za Udrugu za autizam Pogled

Na Uskrsni ponedjeljak u Društvenom domu u Mačkovcu tradicionalno je održan treći po redu dječji festival ‘Djeca Mačkovca pjevaju‘ u organizaciji Udruge mladih Mačkovec.

Kao i svake godine festival je humanitarnog karaktera. Ove godine dobrovoljni prilozi sakupljali su se za Udrugu za autizam Pogled’ iz Nedelišća. Udruga Pogled djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske i trenutno ima 105 nominalnih članova od kojih su 100 djeca, te još 5 odraslih osoba s autizmom. Prikupljeni novac 2700 kn uručen je na kraju festivala predstavniku udruge.

Festival je otvorila najmlađa sekcija Kulturno umjetničkog društva Mačkovec koje su za nastup pripremile Ivana Topličanec i Lea Strnad. Na samom festivalu sudjelovalo je devetnaestero djece od 1. do 4. razreda koji su se natjecali u dvije kategorije. O tome tko je bio najbolji odlučivala je prosudbena komisija u sastavu Maasej Kovačević, Matija Krnjak i Martina Kuretić-Sedlar.

U kategoriji prvih i drugih razreda najbolja je bila Vita Bajsić s pjesmom “Jesen”, drugo mjesto osvojila je Nika Podvez s pjesmom “Što je sreća”, dok je treća bila Hana Turk s pjesmom “Riječi”. U kategoriji trećih i četvrtih razreda prvo mjesto osvojila je Ida Mujezinoć s pjesmom “Slatkiši”, drugo mjesto pripalo je Luciji Lukman s pjesmom “Ah što volim”, a treća je bila Miriam Markov s pjesmom “Boje”.

Za sve natjecatelje bila su pripremljena priznanja, čokolade i slike, a za najbolje među natjecateljima pripemile su se nagrade (školski pribor). Iz udruge zahvaljuju Maaseju Kovačeviću, Matiji Krnjaku, Martini Kuretić-Sedlar, učiteljicama, te Mjesnom odboru Mačkovec koji je bio pokrovitelj festivala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije