UOČI USKRSA Izašao 109. broj Kotoripskog vjesnika

Uoči Uskrsa je običajnim slijedom izašao 109. broj općinskog informativnog glasila Kotoripski vjesnik. Glasilo između dva broja, od Božića i Uskrsa, na 20 stranica nosi novice prisutne na tlu Općine Kotoriba.

To su novosti iz rada JUO Općine, doček Nove godine, Kotoripski fašnik, izvješća s godišnjih skupština općinskih udruga, ustanova, susrete i zapise o i s pojedincima. Tu je izvješće iz Župe Kotoriba…, uglavnom štiva za svakoga pa je tako rado viđeni ‘gost’ u kotoripskim domaćinstvima kojima se dostavljaja besplatno. Isto tako, uz poneki dragovoljni prilog,dobivaju ga Kotoripčani raseljeni diljem svijeta.

U zadnja dva, tri broja došlo je do osnaženja Uredništva. Tako su se standardnima, Alenu Fušu, Mariu Friščiću (lektor), Dobriši Habušu (grafički urednik) i Mladenu Grubiću pridružili Dario Hrašćanec, Karolina Bajkovec Horvat i Marko Habuš.

Kotoripčani su sigurno jedini u Međimurju koji svoje glasilo imaju punu 31 godinu, a u ovoj su godini ušli u njegovu 32. godinu. U njegovom kreiranju za sada je najdugovječniji ostao Mladen Grubić, a do pred godinu dana tu je bio još i Marijan Rusak, dvojac koji čini skupinu pokretača izlaska glasila.

Valja istaknuti kako glasilo već četvrtu godinu kao v. d. urednika uređuje Alen Fuš. Nije bitno što je vršitelj dužnosti, zbog čega je to načelnik Ljubomir Grgec ne daje konkretan odgovor na naše upite, već je bitna neupitna urednička kvaliteta. Inače, Fuš je bio urednik i prije kada ga je naslijedila Izabela Balog koja je potom odstupila i on se je vratio kao spomenuti vršitelj dužnosti.

Naklada glasila je 1.300 primjeraka, izlazi tri puta godišnje, a po potrebi i više.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije