ČAKOVEC Crush glazbom povezuje Sloveniju i Hrvatsku!

Plesni ritmovi RnB-a, motivirajuće poruke old school hip hopa, moderni trap beatovi, a sve ukomponirano u prekograničnu, pozitivnu atmosferu i vrhunske artiste. Priča je ovo o projektu “CRUSH”.

Volite urbanu kulturu, a dan vam ispunjavaju zvukovi i hip hop/rnb/trap glazba? Sigurno već znate za projekt koji promovira upravo ovakvu vrstu glazbe – CRUSH events. Glavni krivac i osnivač cijelog projekta je slovenski DJ i organizator Josh Somen.

Josh je na sceni već 13 godina te se može pohvaliti nastupima u nekim od najboljih klubova u regiji kao što su porečki Byblos, zagrebačka Opera, dubrovački Revelin i ljubljanski Cirkus. Isto tako, ima godine suradnje sa slovenskim hip hop artistima, rezident je Supra Travela, a iza sebe ima i mnogobrojne nastupe u sklopu događaja u organizaciji Forestland ekipe, kao i nastupe na samom festivalu.

‘Urbana glazba bila je već dio mog djetinjstva kad se najviše slušao Rage Against the Mahine koji mi je još uvijek jedan od najboljih bendova svih vremena. 2000-ih smo zato redovito odlazili u klubove u kojima se puštao tada popularan RnB (Lumide, Nelly, Usher, 50 cent, Snoop Dogg).’ započeo je svoju priču Josh.

‘Prvi hip hop/rnb party kojeg sam organizirao bio je na Ptuju gdje je tada gostovala ekipa RNB Confusiona iz Zagreba i Ljubljane. Nakon nekog vremena, kada je ultra popularni EDM počeo izumirati, znao sam da je vrijeme da se vratim svojim korijenima. Tako je nastala ideja za CRUSH, čije ime već dovoljno govori. Prvi smo u Međimurje doveli triple beat (trap) rap ritmove koji se sve više šire po svijetu.

Ideja je razvoj urbane kulture u široj regiji Međimurja i upravo zato smo priredili koncert trenutno najviše obećavajuće rap grupe na području bivše Jugoslavije – High5; koji će pozornicu dijeliti s lokalnim reperima i DJ-ima.’

‘Hip hop je glazba s moćnom porukom, rimama koje kritiziraju društvo, ali i opisuju svakodnevne stvari« kaže Josh i dodaje da postoji i pomalo drukčijih beatova. »Za ženski dio publike se na CRUSH eventima pušta i dosta RnB ritmova koji te sami po sebi tjeraju da plešeš. Tako se ujednom povežu moćne poruke i ples što nas dovodi do samog cilja CRUSH-a, a to je širenje plesne hip hop, RnB kulture te dizanje samopouzdanja pomoću poruka koje takva glazba nosi.’

Da bi se projekt što uspješnije realizirao, u organizaciji te na promocijsko-marketinškom dijelu pridružuje se i lokalna snaga, mlada Međimurka Nina Horvat koja je, između ostalog, i dio Forestland ekipe.



‘Za mene je CRUSH također bio povratak u prošlost, preciznije u moje djetinjstvo dok sam još bila klinka te se sjećam cijele euforije oko hip hop glazbe kad je i moj stariji brat bio zaljubljenik u istu te je bio dio breakdance skupine ‘Nexus”, rekla je Nina.

‘Sjećam se da sam redovito odlazila na njihove nastupe i doma preslušavala CD-e s urbanom glazbom. Iako tada polovicu toga nisam ni razumijela, to je itekako ostao velik dio mene koji je utjecao i na moj razvoj te zaljubljenost prema umjetnosti i urbanoj kulturi. Tako dolazimo do ljeta 2017. kada me kontaktirao Josh Somen oko sudjelovanja u CRUSH projektu.

Odgovor na to je bio očit s obzirom da old school hip hop nikad nisam ni prestala voljeti, a postepeno je i sam trap postao dio moje svakodnevnice; nešto u čemu se pronalazim i što me svojom porukom motivira za dalje. Stoga ne moram ni reći koliko mi je CRUSH pri srcu i što ga je sama publika toliko dobro prihvatila jer kao što je spomenuo i moj kolega Josh, hip hop/RnB/trap scena je nešto što ti diže samopouzdanje te ujedno uči o životu takvom kakav i jest.’

A da bi Čakovec poprimio sasvim novu razinu ‘clubbinga’ te drugačiji pristup urbanoj umjetnosti CRUSH events 14. travnja priprema pravu hip hop / RnB / trap utopiju u čakovečkom Arcusu, a program će se održavati na dva floora! Na Old School flooru moći ćete se vratiti u zlatne godine i same početke hip hopa. Ondje će glavnu riječ voditi dva čakovečka renomirana DJ-a koji su uvelike pomogli razvoju čakovečke klubske scene te su nam svima već dobro poznati – Sasha Mikac i Z’Spin!

Paralelno tome, drugi floor bit će zadužen za zabavu uz modernije trap beatove, a u sklopu toga, CRUSH events dovodi popularnu zagrebačku trap grupu – High5, mlade trap gospodare Zagreba koji više nisu toliko svježe ime na sceni, pogotovo nakon hitova poput “Mama napokon sam uspio.” i “Nema da nema”.

Njihova borba za scenu je počela 2014. godine kada su nastupili u prepunoj Tvornici kulture kao predgrupa Prti Bee Geeu, a upravo je Tvornica označila njihov put prema samom vrhu hrvatskog rapa. Nakon toga slijede nastupi na najvećoj zagrebačkoj brucošijadi, onoj na FER-u, zatim su rasprodavali klubove u Osijeku, Ljubljani, Beogradu i Rijeci, a ovo će im biti prvi nastup u Čakovcu!

Na trap flooru će im se pridružiti i čakovečki DJ Poncije #pncj koji će nas ujedno i zagrijati, slijedit će ga dvojica lokalnih repera blokada & SVN koji će biti predgrupa High5-u, a noć će zaključiti organizator i rezident DJ – Josh Somen. Ulaznice za ovaj urbani spektakl možete nabaviti kod službenih promotora, ali i u Arcusu.

Vidimo se na CRUSH-u!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije