FOTO Rođendanski dar odjelu pedijatrije ŽB Čakovec: Darovi drugačiji od drugih

Danas, 23. ožujka je na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec priređena mala svečanost. U okviru projekta ‘Dajmo djeci korijene i krila’, župan Međimurske županije Matija Posavec uručio je Dejanu Balažinu, dr. med, voditelju Odjela tradicijske drvene igračke uvrštene na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine UNESCO.

To je donacija Međimurske županije Odjelu povodom 60. obljetnice njegova rada, a čija će središnja svečanost biti sutra u 10 sati u zgradi Scheier u Čakovcu.

U listu donatora uvrstio se Radio ‘Kaj’, Narodne novine Zagreb i Etnografski muzej Zagreb. Bilo je sve to u sklopu projekta ‘Dajmo djeci, korijena i krila’.

U ime ‘Narodnih novina’ okupljenima se obratila Valerija Osrečak Ključarić, poklonivši najmlađima paket bojica i crtaćeg pribora.

– Igračke su poseban segment koji je blizak djeci, osmišljen je ovaj projekt. Na ovaj način djeca će se upoznati s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima, a pritom uživati u novim igračkama koje prema dosadašnjem saznanju djeca jako vole.

Dobili su ih zahvaljujći Radiju Kaju i županu iz Čakovca već četvrti puta smo ovdje. Posebno mi je drago da ovime možemo razveseliti boravak djece u bolnici.

Važnost je u tome da se igračke sačuvaju. One su drvene i samim time ekološke. Bojane su ekološkim bojama, tradicijske su i primijetili smo da ih djeca jako vole.

‘Želimo ovoj djeci brzo ozdravljenje uz igru!’, rekla nam je pritom Mirjana Drobina, autorica spomenutog projekta. Obrativši se djeci i ostalim okupljenima župan Matija Posavec koji je istaknuo kako se Međimurska županija s radošću odzvala ovom projektu.

‘U Međimurju smo do sada uvijek surađivali s vrtićima, a ovo je po prvi puta da idemo u suradnju sa zdravstvenom ustanovom, konkretnije Odjelom pedijatrije Županijske bolnice Čakovec koji će na taj način biti obogaćen ekološkim igračkama’, istaknuo je Posavec i dodao kako djeca i njihovi roditelji, kada su u bolnici, imaju svoju muku.

‘Ako im ovim igračkama možemo, barem malo, skrenuti pozornost na igru, a ne na razlog zašto je u bolnici. Mislim da je to velika stvar i zato mi je posebno drago što smo u suradnji Radijem Kaj dopremili paket igračaka među ove mališane sa željom da ih što više koriste’, rekao je na kraju.

U predaji donacije pomogao mu je direktor Radija Drago Gradiček.

Svečanosti su uz ranije spomenute nazočili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dio zdravstvenih djelatnika, dio djece i njihovih roditelja.

Riječi zahvale za ovu hvalevrijednu donaciju je okupljenima je uputio Dejan Balažin, dr. med. i voditelj Odjela pedijatrije istaknuvši kako je ta donacija nešto novu u fondu njihovih igračaka. Uz to najavio je sutrašnju proslavu 60-tog rođendana.

Djeca su na kraju uživali u predstavi koja je za njih pripremljena tim povodom, a njeni su protagonisti bili iz Laboratorija zabave-studija za igru smijeh i zabavu iz Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije