HVIDR-A JUG ČAKOVEC Mala udruga s velikim djelima

U petak, 16. ožujka je u Zlatnom bregu u Zasadbregu udruga HVIDR-a Jug Čakovec održala svoju treću izvještajnu skupštinu.

Uz članove udruge odazvali su se brojni gosti – Robert Puja, predsjednik udruge veterana PUMA iz Varaždina, Željko Sršan, predsjednik udruge Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja, Slobodan Novak, predsjednik ZBGŠ MŽ, Mladen Magdalenić, predsjednik 54. SPB Čakovec klub Goričan, Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica i Ivan Kolarek, u ime emisije Lijepom našom.

Udruga je tijekom 2017. godine imala više hvalevrijednih akcija koje su spomenute u izvještaju. Organizano je prikazivanje filma ‘Ovčara – neispričana priča’ u siječnju. U suradnji s HVIDR-om Prelog prikupljeno je više od 5 tona prehrambenih proizvoda u akciji pod nazivom ‘Vukovar živi 365 dana’.

U suradnji s Radiom 105 je u Centru za kulturu Čakovec organizirano prikazivanje filma ‘Huda jama’, a u svibnju su članovi posjetili Borovo Selo povodom Dana sjećanja na 12 poginulih redarstvenika.

Organiziran je i odlazak hodočasnika Međimurske županije u Bleiburg na komemoraciju, gdje je Pavo Jazvić, predsjednik HVIDR-e Jug Čakovec bio izaslanik u ime Međimurske županije.

Sudjelovali su i u humanitarnoj akciji zajedno s Općinom Selnica, čiji je cilj bio kupnja klima uređaja za dječji vrtić u Vukovaru. U kolovozu su članovi HVIDR-e Jug Čakovec bili u Kninu povodom godišnjice VRO Oluja.

Organizirano je i putovanje u Vukovar povodom dana pada Vukovara i prisustovanje na Koloni sjećanja. Također, organizirana je i izložba ratnih fotografija RODA iz Varaždina u II. OŠ Čakovec.

Sudjelovali su uplatom sredstava u humanitarnoj akciji koju je organizirala udruga MURID, a sudjelovali su još i u humanitarnoj akciji s ciljem nabave proteze za kćer hrvatskog ratnog vojnog invalida.

To su samo neke od većih aktivnosti udruge tijekom 2017. godine, uz redovito sudjelovanje u većini događanja koja se tijekom godine odvijaju u Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji.

Početkom veljače 2018. godine preminuo je član HVIDR-e Jug Čakovec Dražen Pavlović, a nekoliko članova udruge trenutno se nalazi na liječenju u bolnici pa su na skupštini izrečene želje za njihov brz oporavak.

– Ovom prilikom želimo se zahvaliti donatorima koji podupiru rad naše udruge, od kojih posebno zahvaljujemo Međimurskoj županiji, Gradu Čakovcu, Općini Selnica i mnogim drugim donatorima koji nam tijekom godine financijski pomažu, poručili su na skupštini.

Zahvalili su i vodstvu udruge veterana PUMA na jako dobroj suradnji, a posebna zahvala upućena je Jasni Marđetko, vlasnici tvrtke Sumer i njemim djelatnicima koji vode knjigovodstveni servis za udrugu.

– Zahvaljujemo i Ivanu Tarandeku, vlasniku restorana Zlatni breg koji nas svaki put lijepo ugosti, rečeno je za kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije