PRVOG OŽUJKA početak sezone ribolova na pastrve

Prvog ožujka počinje sezona ribolova na pastrve u Drenažnom jarku uz akumulacijsko jezero HE Dubrava od Svete Marije pa prema Prelogu.

Drenažni jarak je salmonoidna voda pa za ribolov u njemu postoje ograničenja i upute. Ribič mora posjedovati godišnju dozvolu za sportski ribolov i člansku iskaznicu HŠRS ili dnevnu ribolovnu dozvolu za salmonoidni ribolov.

Ribiči koji imaju godišnju ribolovnu dozvolu imaju pravo 30 izlazaka na tu salmonoidnu ribolovnu vodu. Prije početka ribolova mora se u obrascu Popis ulova na zadnjim stranama obavezno upisati datum.

Sve ostale upute, dozvoljenje zadržane količine riba i ostalo, opisano je u Godišnjem planu gospodarenja za 2018. godinu koji je svaki ribič primio prilikom kupnje dozvole.

Sportsko ribolovni klub KLEN iz Svete Marije svoj ribički dom ima u blizini takozvane potkove. U četvrtak 1. ožujka bilo je planirano da će se u njemu prodavati godišnje i dnevne ribolovne dozvole.

Međutim, zbog ovih velikih hladoća i snijega vjerojatno ribiči neće dolaziti u ribolov pa dom neće biti otvoren. Prodaja dozvola organizirat će se u subotu i nedjelju (3. i 4. ožujka), od 8 sati, gdje se ribiči mogu utopliti i odmoriti.

Nakon prošlogodišnje zimske štete koju su napravili kormorani, uz mrijest i poribljavanje brojčano stanje pastrva se oporavilo i sada je ima opet dovoljno za ribolovni užitak tehnikama spin i muha.

Klen priprema već poznato natjecanje Međimurske pastrve koje će se održati uz blagdane Uskrsa, na veliku subotu 31. ožujka, o tome če se ribiči dodatno obavijestiti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije