KAZALIŠNA SCENA Kalmana Mesarića: Uspješna prva godina postojanja

U prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga svoju redovnu godišnju skupštinu, 22. veljače 2018. godine, održala je Kazališna scena Kalmana Mesarića.

Kazališna scena Kalmana Mesarića proizašla je iz projekta Dani Kalmana Mesarića. U 2017. godini nastojali su se predstaviti domaćoj publici ali i nastaviti dosadašnji projekt.

U ožujku uspješno su zajedno sa Odjelom za kazalište i film Matice hrvatske u Zagrebu i Ogrankom Matice hrvatske iz Čakovca organizirali Dan Kalmana Mesarića u velikoj dvorani Matice hrvatske u Zagrebu.

U travnju domaćoj publici predstavili su se na promociji humoristično satiričnog lista Pikač izvodeći skečeve nastale prema tekstovima objavljenima u Pikaču. Na Sajmu cvijeća Štefica Kolarić uprizorila je dogodovštine Ružice Priločke.

Osim same organizacije četvrtih Dana Kalmana Mesarića u rujnu, za ovogodišnje Dane pripremljena je predstava Bez pameti koju su članovi izveli u Otoku i Hemuševcu, kao i u Domašincu povodom božično novogodišnje izložbe Udruge žena Potočnica.

U studenome po prvi puta predstavili su se na Smotri narodnih običaja u Kotoribi izvevši predstavu Božični dnevi koju je za scenu pripremila Marija Hranjec.

A veliku zahvalu upućuju i gospođi Mariji Šavora koja je pomogla u kostimografiji i scenografiji. U prosincu za najmlađe sugrađane osmislili su predstavu Čarobno putovanje koju su odigrali povodom dolaska Sv. Nikole u Oporovcu, Otoku, Hemuševcu, Čukovcu i za djecu djelatnika u Srednjoj školi Prelog.

Skupštini su nazočili u ime Grada Preloga Željko Sokač, Ogranka Matice hrvatske iz Čakovca Ivan Pranjić te predstavnici Udruge umirovljenika Grada Preloga, Priločke amaterske scene, Kulturne udruge Seljačka sloga iz Prelog te KUD “Sumarton” iz susjedne Mađarske sa kojima su članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića nakon uspješnog prvog predstavljanja na Priločkom fašniku, sudjelovali na karnevalu u Donjim Kaštelama kod Splita.

Prvom godinom postojanja članovi Kazališne scene Kalmana Mesarića mogu biti itekako zadovoljni, a kako su krenuli u 2018. godinu, ni ove godine aktivnosti neće nedostajati, piše Prelog.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije