FOTO Ples pod maskama u Selnici – crnci najbolji, baka glavna zvijezda

Selnica je 3. veljače 2018. postala središte lude, šarene i luckaste zabave maškara. Već druge godine zaredom, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Općine Selnica, održao se Ples pod maskama u Društvenom domu.

Na zabavi je uistinu bilo sve što maškara može poželjeti – dobra glazba za koju su zaslužne domaće snage, odnosno grupa Akord, tombola koja je za svakog bila dobitna, odlična ponuda pića te ukusan bograč spravljen od strane domaćih kulinarskih snaga, Stanislava i Damira.

Na zabavi se dobro pilo, jelo, plesalo te se zabavljalo i staro i mlado. Bila je bogata paleta maškara, pa ste tako tamo mogli susresti Arapa, zgodnu baku, anđele i vražiće, malu vješticu, malo strašilo, mišice, Kekeca, vojnikei ostale vesele maske.

Dečki iz benda Akord pak su se maskirali u narančaste lavove. Oko pola jedanaest preuzimala se tombola. Nagrade su za svakoga bile dobitne. Tako ste, primjerice, mogli dobiti popust kod automehaničara, pizzu kod Vurija ili nešto praktičnije poput tegle za cvijeće i svjetiljke za biciklin.

– Na fešti je dobro, sviđa mi se tu. Prvi put sam tu ove godine. Bila sam već prije na feštama održanima u Domu, ali prvi put sam na fašničkoj fešti. Dobra je organizacija, dobra je glazba, ima ‘za jesti i piti’ – ma dobro je! Ništa ne nedostaje, jedino da je možda više mladih – rekla nam je Lucija koja se maskirala u anđela.

U pola dvanaest došao je željno iščekivani trenutak kad su se birale najbolje maske. Sve maškare okupile su se u sredini doma i zaplesale zajednički ples uz pjesmu Maškare, ča moru maškare.

Zatim je slijedilo proglašenje najboljih maski. Peto mjesto zauzela su sva maskirana djeca. Četvrto mjesto zauzeo je Arapin, treće mjesto pripalo je Indijanka, drugo mjesto osvojila je zgodna baka, a prvi su bili prijatelji koji su se zamaskirali u crnce. Najbolje maske dobile su simbolične nagrade koje im je uručio selnički načelnik Ervin Vičević. Veselje uz ples se nastavilo dugo u noć.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije