DARUJTE knjigu ili slikovnicu drugom djetetu na Međunarodni dan darivanja knjiga

Međunarodni dan darivanja knjiga, koji se obilježava 14. veljače, volonterski je projekt kojim se djecu želi potaknuti da više čitaju i kojim se kod njih želi probuditi ljubav prema čitanju i darivanju.

Darujući svoju knjigu ili slikovnicu drugom djetetu, uz objašnjenje zašto to radi i koliko će to drugom djetetu mnogo značiti, uči koliko je lijepo i važno pomagati.

U Hrvatskoj oko 1.700 jednogodišnjaka te oko 800 trogodišnjaka nema niti jednu slikovnicu (UNICEF-ovo anketno istraživanje provela agencija Ipsos Puls 2012. godine; u istraživanju sudjelovao 1621 roditelj).

Cilj je Međunarodnoga dana darivanja knjiga ohrabriti djecu i odrasle diljem svijeta da 14. veljače djeci daruju knjigu ili slikovnicu.

Knjižnica ‘Nikola Zrinski’ Čakovec obilježava ovaj dan organizirajući na Dječjem odjelu akciju prikupljanja slikovnica pod geslom ‘Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj’.

Akcija darivanja slikovnica organizira se u okviru nacionalne kampanje ‘Čitaj mi!’.

Slikovnice će se prikupljati na Dječjem odjelu Knjižnice ‘Nikola Zrinski’ Čakovec, od 29. siječnja do 14. veljače 2018. godine, radnim danom od 7 do 19 sati, a proslijedit će se potrebitima u Međimurskoj županiji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije