DOSTI ČAKOVEC Osigurana sredstva za pomoć osobama s najtežim invaliditetom

Predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, je u utorak 23. siječnja 2018. godine u Zagrebu potpisala ugovor o dodjeli financijskih sredstava programu usmjerenom osiguravanju usluge osobnog asistenta osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta.

Radi se o trećoj godini provedbe trogodišnjeg programa osobne asistencije kojim je osigurana usluga osobne asistencije za četvero korisnika s najtežim oblikom invaliditeta.

Unapređivanjem kvalitete življenja osobama sa najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta omogućava se usluga samozbrinjavanja i potpore u aktivnostima svakodnevnog života što neposredno dovodi do sprječavanja institucionalizacije.

Osobe s najtežim invaliditetom mogu ostati živjeti u svom prirodnom okruženju, a da nisu isključivo vezane uz članove obitelji, koji kod nekih korisnika mogu pružiti samo neke vrste pomoći, a nekim korisnicima je i nema tko pružiti.

Opći cilj programa je uključivanje osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta u što samostalniji i kvalitetniji život bez pomoći svojih bližnjih te time i prevencija institucionalizacije odraslih osoba s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta.

Program financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije