SRETAN KRAJ Beskućnik koji je 10 godina živio u polju u toplom domu

Apel Varaždinke Marine Kolarić, inače glasnogovornice Policijske uprave varaždinske, da se pomogne beskućniku koji desetak godina živi u straćari na polju blizu Varaždina, nije prošao bez odjeka, dapače ima sretan kraj. Potvrdila je i sama Marina objavom na Facebooku.

>>> TREBA POMOĆ Već deset godina muškarac živi u nastambi u polju

– I tako je naša priča o Marku, čovjeku iz polja kod Jalkovca, doživjela sretan kraj… nadam se trajni. Bilo je i otpora, sumnji i mnogih vrata na koja smo morali kucati no puno više od toga bilo je predivnih ljudi spremnih pomoći, sjajnih ideja, dobre volje, podrške, novčane pomoći, prikupljenih stvari, građevinskih radova, ponuđenih kamp kućica, smještaja u svom domu i kao točka na I – ponude smještaja u Domu za starije osobe “Novi život”, u posebno uređenom prostoru, s prehranom i kompletnom uslugom.

Teško je zahvaliti svima i isprike ako sam bilo koga propustila spomenuti, slobodno me dopunite! Hvala svima do neba! – napisala.

65-godišnjak je dobio smještaj u Domu za starije Novi život, Radovec, Cestica kojeg mu je ponudio Boris Solomon. Naravno, priču tu nije kraj. Mnogi su pokazali veliko srce i snažnu želju da pomognu ovom čovjeku. Pomžu mu, a kako sada stvari stoje pomagat će mu i dalje.

Podsjetimo, punih deset godina živio je u polju.

– Prvih sedam godina mu je vlasnik susjedne parcele nosio hranu, no njemu je, skroman i ponosan kakav je, mogao to i vratiti radeći s njim razne poslove u polju. Od kad je taj susjed prije dvije godine umro, nitko mu više ništa ne nosi. Ali bolje, kaže, bilo bi mu teško da mu nose hranu, a on im to nikako ne može platiti ni vratiti – rekla je prije akcije M. Kolarić, koja bez prethodnog dopuštenja medijima nije željela otkriti osobne podatke, a ni lokaciju nastambe u polju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije