HKUU SVETI MARTIN organizira tradicionalni Vincekov pohod

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo Sveti Martin iz Svetog Martina na Muri, organizira u nedjelju 21. siječnja 2018. tradicionalni Pohod u župni vinograd na Venec, a povodom Vincekovoga, dana i vremena posvećenog svetom Vinku, zaštitniku vinograda.

Okupljanje je na Trgu Svetog Martina u 13,30 sati, a prema kultnom Vencu polazak je u 14 sati, te bi nakon slaba 2 sata pješačenje prvi sudionici trebali stići u župni vinograd.

Kada se okupe svi, jer mnogi će popiti usputne gemište i slično, započeti će obred obrezivanja trsa te blagoslov svega što će se naći na trsu. Sve to uz stihove popevke međimurske i starinske Trsek moj zbudi se, dosta si spal.

I kada bude Amen, započinje veselje uz prekmurski ansambl Polanski zvoki iz Velike Polane, ali zapjevati i svirati će i drugi, dok će organizatori nuditi kuhano vino, gemište, čaj, kobasice, kolače i mnogo toga dobroga što ide uz ovakav događaj.

Dražen Crnčec, prvi čovjek općine i udruge, kaže, kako samo treba doći, a sve drugo, ljepše od ljepšega će se svakome dogoditi na Vencu i na putu do njega i s njega. Vidimo se!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije