FOTO Štrigova – za 22 bebe po 3 tisuće kuna novčane potpore

>> Božićno-novogodišnji koncert u Štrigovi i darivanje djece (Subota, 6.1.2017) Foto: Matej Ščavničar

Početkom svake nove kalendarske godine Općina Štrigova daruje rodilje, roditelje i djecu rođenu u minuloj godini. Tako je bilo i ove godine, kada su na prigodnoj priredbi ili prijamu općinski načelnik Stanislav Rebernik i njegov zamjenik Damir Kovačić uručili novčane potpore za djecu rođenu 2017. godine.

Prijamu je nazočilo 22 predstavnika obitelji i novorođenih koji su primili uistinu vrijednih 3.000 kuna za jedno dijete. Stvarno ne znamo je li koja međimurska i hrvatska općina takve veličline ili proračuna izdvojila toliko novca za jedno dijete i zato duboki naklon za one koji su donijeli takvu odluku.

U općini kažu kako ne misle da će ovime riješiti pitanje nataliteta, ali jasno poručuju kako pomažu u početku, kako će pomoći tijekom boravka djece u vrtićima, školama i na kraju na srednjim i višim te visokim školalma, učilištima i fakultetima.

Cilj je ovoga i svega kasnijeg, da se mladi zadrže na području općine ili barem županije. Nakon podjele, u Općinu Štrigova prijavljeno je još dvoje djece pa ih je tako njih ukupno 24, a hoće li oni po 3.000 primiti uskoro, ili pak iduće godine s rođenima u 2018. godini odlučit će načelnik, odnosno vijeće ili povjerenstvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije