FOTO Predstavljen kontejner za simulator plamenih udara

Vatrogasna zajednica Međimurske županije i Javna vatrogasna postrojba Čakovec ovih dana krenuli su sa realizacijom postavljanja simulatora plamenih udara, koji će se koristiti za obuku međimursku vatrogasaca. Danas su završili s prvom fazom te na prostoru bivše vojarne postavili kontejner u kojem će se simulator nalaziti.

Kako je prilikom predstavljanja naglasio predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved, riječ je o opremi koja će osim za uvježbavanje vatrogasaca za tzv. flashover, omogućiti i njihovu obuku u kretanju u zatvorenom i zadimljenom prostoru i međusobne komunikacije u takvim uvjetima.

Izradit će se posebno čelično ložište koje će se postaviti u kontejner, na njemu će se urediti i vrata te otvori za zrak. Sam kontejner stajao je 20 tisuća kuna, dok će ložište dobiti od sponzora, preloške tvrtke Komet.

Ovime će međimurski vatrogasci vježbati u uvjetima koji su najbliži onima koji mogu nastati na požarištima. Tako će dodatno podići svoju operativnu spremnost i sposobnost da se nose s najtežim izazovima.

Treba spomenuti da je Međimurska županija dio zemljišta bivše vojarne u Čakovcu ustupila međimurskim vatrogascima za uređenje vatrogasnog poligona.

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj rekao je da će profesionalni vatrogasci iz JVP Čakovec tijekom veljače u Ivanić-Gradu proći posebnu obuku za instruktore, kako bi to znanje mogli prenositi na naše vatrogasce.

Međimurski vatrogasci slove za jedne od najboljih u državi. Svojom masovnošću, ulaganjima u mlade i educiranje, primjer su drugima. Ovaj simulator zasigurno će još povećati njihovu spremnost da se nose sa najzahtjevnijim požarima u zatvorenim prostorima. Simulator će u punoj funkciji biti do sredine ožujka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije