VIDEO Bend Genova izdao šesti singl

Povod za kratko predstavljanje međimursko-varaždinskog benda je netom izašli šesti singl. O tome smo proveli kraći razgovor s Hrvojem Krištofićem, članom benda. O potonjem projektu on kaže: – Pjesma ‘Baš sam lud’ je naš šesti video singl. To je priča o prijateljstvu, neuzvraćenoj ljubavi, balada o zaluđenosti, neprimjetnosti i žudnji za pogledom.

U njemu ste prvi puta nekoga ugostili?

Tako je. Naša prva i ujedno dvostruka suradnja. Ugostili smo dvije glazbene legende. Karizmatičnog slovenskog kantautora Zorana Predina (Lačni Franz) i našeg vrsnog pijanista Matiju Dedića.

Pjesma je prošla na Zagrebački festival?

– Pjesma je prošla na 65. izdanje Zagrebačkog festivala, ali nažalost, zbog nemogućnosti dolaska Zorana Predina nemamo pravo nastupa.

Kada ste se i gdje formirali?

– Krenuli smo 2012. godine u Čakovcu, a ideja za osnivanjem benda krenula je za vrijeme studija u Mariboru.

Članovi benda?

– Genova je mješavina Međimuraca i Varaždinaca (Emil Kranjčić, Gabriela Hrženjak).

Po ‘radnim mjestima’ oni sviraju?

– HrvojeKrištofić (vokal), Gabriela Hrženjak (vokal), Alen Horvat (gitara), Bruno Damjan (gitara), Matija Turk (klavijature), Dino Blažeka (bas gitara), Emil Kranjčić (bubnjevi).

Koji vaš dosadašnji uspjeh smatrate najvećim i zbog čega?

Naš debitantski album na kojem se nalazi 11 pjesama i zasigurno suradnja sa Zoranom Predinom i Matijom Dedićem.

Gdje nastupate?

– Većinom nastupamo po državama regije (Slovenija, Srbija, BiH), a nešto malo manje u Hrvatskoj. Nadamo se da će se to sljedeće godine promijeniti i da će Hrvatska biti aktualnija što se tiče koncertne sezone.

Kako ste prihvaćeni od publike?

– Dosadašnja iskustva su uvijek bila pozitivna. Ljudi su najčešće iznenađeni kvalitetom svirke i pjesama.

Koje starosne dobi je ona?

– Publika je raznovrsna. Od osnovnoškolaca pa do ekipe 65+.

Što u svojoj svirci najviše preferirate?

– Preferiramo raznolikost. Volimo miješati stilove, istraživati i eksperimentirati. Zato se u našoj glazbi mogu čuti raznorazni stilovi. Od bazičnog pop-rocka pa sve do jazza, funka i hard rocka.

Novogodišnja ‘gaža’?

– Pošto smo mijenjali postavu benda, ove godine nismo dogovarali novogodišnju svirku. Trenutno smo usredotočeni na pripremanje materijala za live nastupe sa kojima bi krenuli sljedeće godine.

Što smatrate važnim, a trebalo bi spomenuti?

– Singl ” Baš sam lud ” popraćen je sjajnim video uratkom u režiji Marka Dimića Jimmya, nastalim u suradnji s Žanom Novoselom. U video spotu zaplesala je Filipa Zubić, talentirana učenica Virne Hošnjak, poznate hrvatske koreografkinje i plesačice, a uz nju se pojavljuje i mlada hrvatska manekenka Ema Kovač koja već osvaja svjetske modne piste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije