FOTO Tomislav Horvat s 50.000 šibica napravio je ‘Iseljenika’

S njegovim radom je međimurski kraj, a i Hrvatska upoznata, jer se radi o posebnoj vrsti umjetnosti. Već više od deset godina, Tomislav Horvat (27), mladi umjetnik iz Podturna, nakon radnog vremena izrađuje prava umjetnička djela. Svoj stil izražavanja nazvao je mozaik – skulpturizam.

Sve Tomislavove skulpture napravljene su prirodnoj veličini, što ih čini jedinstvenima u svijetu. Proces izrade je dugotrajan i zahtjeva puno preciznosti. Ideja je krenula još kad je bio na praksi gdje su se izrađivale makete. Rad sa šibicama mu se posebno svidio, jer su one lako nabavljiv i isplativ materijal.

U početku je počeo s imaginarnim građevinama poput mosta od 7.500, tvrđave od 4.500, vjetrenjače od 3.000, katedrale od 34.000 i dvoraca od 157.000 šibica, a zadnjih par godina isključivo se posvetio izradi skulptura od šibica.

Njegova prva skulptura, ujedno i prva u svijetu umjetnosti je skulptura “Kum”, po nazivu istoimene legendarne filmske trilogije koju utjelovljuje slavni glumac Al Pacino. Na toj skulpturi je radio 19 mjeseci i u nju utrošio 117 000 šibica.

Druga skulptura koja je ujedno i najveća u njegovom opusu radova je skulptura W.A.Mozarta zajedno sa klavirom za što je utrošio 210.000 šibica.

Nedavno je s više od50.000 šibicanapravio je skulpturu “Iseljenik”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije