FOTO HGSS-ovci iz cijele Hrvatske na obuci u Donjoj Dubravi

Hrvatska gorska služba spašavanja je protekla dva produžena vikenda na rijeci Dravi kod Donje Dubrave provodila školovanje i relicenciranje za svoje članove za stjecanje i obnovu RESCUE 3 licence.

Rescue 3 Internarnational Incorporated je jedna od vodećih institucija za obuku spašavanja u svijetu. Školovanje za spašavanje iz divljih voda i poplavljenih područja provodili su ovlašteni Rescue 3 instruktori iz HGSS-a.

Jedna članica čakovečke stanice HGSS tom prigodom bila je na školovanju za licencu, dok je još jedan član bio na relicenciranju. Inače, čak 16 članova HGSS stanice Čakovec ima licencu RESCUE 3. Tajnik čakovečke stanice Miodrag Novosel izjavio je kako se obuka drugu godinu za redom za pripadnike HGSS-a provodi u Donjoj Dubravi.

– Resursi koji postoje na našem području doprinijeli su odluci Hrvatske gorske službe spašavanja da obuku odrade u našoj županiji. Za nas je dobivanje licence vrlo bitno jer je zbog dviju rijeka, ali i nedavnih iskustava, scenarij spašavanja iz divljih voda i poplavljenih područja vrlo izgledan – rekao je Novosel.

Dodao je kako se više od 20-tak čakovečkih HGSS-ovaca konstantno obučava te obnavlja ili nadograđuje svoje vještine i znanje. Tako je na primjer licencu za RESCUE 3 potrebno obnoviti svake tri godine.

Jedna od najmlađih stanica gorske službe spašavanja u našoj zemlji redovito sudjeluje u brojnim intervencijama; od potrage do spašavanja. Svojom sve boljom opremljenošću, angažmanom, ali i znanjem te kvalitetnom obukom HGSS stanica Čakovec cijelo Međimurje čine sigurnijim mjestom za življenjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije