KUD SELJAČKA SLOGA Ministarstvo kulture pomaže im u čuvanju baštine

Članovi KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava realizirali su još jedan projekt odobren od strane Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Radi se o izradi vitrine sa staklenim izložbenim prostorom i ormarima u donjem dijelu kako bi na pravilan način mogli izložiti, pohraniti i očuvati od vanjskih utjecaja vrijedne predmete i dokumente koje su prikupili kroz godine, a koji su materijalni dokazi dobravske baštine.

Kako za čuvanje svakodnevnih predmeta, tako je potrebno pažljivo čuvati i dijelove narodne nošnje koji se danas više u originalnom obliku ne mogu kupiti ili izraditi. Iz tog je razloga izrađen ormar u kojem se čuvaju tibeti – vuneni rupci.

Ručke na ormaru su izrađene kao svojevrsne vješalice gdje se tibeti mogu objesiti i osušiti, provjetriti i nakon toga pravilno skladištiti. Za tu je potrebu nabavljen i beskiselinski papir koji ne reagira u doticaju s tkaninom i ujedno je štiti od vanjskih faktora.

Članovi KUD-a još jednom zahvaljuju Ministarstvu kulture, ali i svim članovima i obrtima i tvrtkama s kojima surađuju pri realiziranju hvalevrijednih projekata, a sve u cilju što kvalitetnije zaštite i očuvanja narodne materijalne i nematerijalne baštine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije