INCIDENT Na otkrivanju spomen ploče HOS-ovcu uhićena Međimurka

Otkrivanje spomen ploče pripadniku HOS-a, Željku Manjkasu – Crvenkapi, obilježilo je sramotno postupanje policije koja je uhitila djevojku zbog ‘neprimjerenog transparenta’, javlja Dnevno.hr.

Ona je, naime, u rukama držala zastavu s grbom te postrojbe, na koju je dodatno privezala natpis ‘Komu smeta Za dom spremni na Crvenkapinom spomeniku’, aludirajući na činjenicu da je spomenik podignut bez pripadajućeg grba.

Kako doznajemo radi se o Međimurki Barbari Turk koja je rodom iz Peklenice.

– Željela sam odati pošovanje našem poginulom HOS-ovcu, ali uz to sam došla na ideju da pokušamo upozoriti na nepravdu što zakidaju mrtvog branitelja za znakovlje svoje postrojbe koju je ponosno isticao na svojoj crvenoj beretki. Tako je nastao ovaj natpis.

Naravno da sam odbila. Onda su shvatili da je za zastavu privezan donji natpis pa je pozvana policija koja nas je sa zastavom udaljila s odavanja počasti. Došao je Petar Janjić Tromblon i zamolio me da skinem natpis i vratim se sa HOS-ovom zastavom. Rekla sam mu da ću to učiniti samo iz poštovanja prema njemu kao vukovarskom branitelju uz primjedbu da ne razumijem zašto je moj natpis problem.

Počela sam odvezivati natpis, ali čim je Tromblon otišao, utprana sam zajedno s prijateljima u maricu i odvedena u postaju. Natpis mi je oduzet sa obrazloženjem da sam isticala neprimjerenu parolu.

U policiji si je neki nadređeni malo dao oduška na meni – kad je skužio da sam Međimurka, ironički me pitao tko me naučio da sam tako žestoka jer je Međimurje poznato komunjarsko gnijezdo. Rekoh mu da se to ne uči, prima se sa majčinim mlijekom.

Sljedeće nam se rugao kad je vidio da smo prijatelj i ja ’96. godište s komentarom: ”Što vi izvodite, pa vi ste 90-ih bili u pelenama” i naravno sve to uz podrugljivi smiješak. Rekoh mu da moja mladost ne podrazumijeva valjda da mogu dopuštati njihovo iskrivljavanje povijesti.

Čeka nas sud, ali rasturit ćemo ih sve! napisala je na svojem Facebook profilu Barbara Turk koja se na Facebook predstavlja kao Barbara Turk Pravašica. Ova djevojka dobila je na društvenim mrežama veliku potporu desničara i članova HOS-a, a tenutno živi u Zagrebu gdje pohađa Muzičku akademiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije