FOTO Hodočasnici D. Dubrave i D. Vidovca na proslavi ukazanja Majke Božje

Vjernici župa Donje Dubrave i Donjeg Vidovca, predvođeni župnikom Mirkom Pilajem, hodočastili su u slovensko mjesto Stičnu, gdje se održao šesti po redu susret hrvatskih i slovenskih katolika, a povodom velike proslave 100. obljetnice ukazanja Majke Božje u Fatimi.

U drevnu cistercitsku opatiju, u središtu koje se nalazi prekrasna crkva, dolazili su vjernici u procesijama od ranog jutra. Izmjenjivale su se pjesme i molitve na hrvatskom i slovenskom jeziku, upućene našoj zajedničkoj Majci-Gospi fatimskoj, čiji je kip donesen iz Fatime za ovu prigodu.

Iz Hrvatske je na hodočašće pristiglo više od 40 autobusa hodočasnika, a još toliko i iz Slovenije, tako da se u Stični okupilo oko 4000 vjernika predvođenih svojim svećenicima i biskupima. Sveta misa služena je na hrvatskom, slovenskom i latinskom jeziku, tako da je svaki vjernik mogao sudjelovati, a slavlje je završeno procesijom oko crkve s kipom Majke Božje fatimske.

Nakon svete mise i duhovne okrijepe, uslijedilo je druženje i tjelesna okrijepa uz obećanje i dogovor za sljedeći susret u Hrvatskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije