AKTIVNOSTI I DOGAĐANJA Centra dr. Rudolfa Steinera u mjesecu rujnu i listopadu

U povodu 10. obljetnice osnutka Centra dr. Rudolfa Steinera pozivamo vas na znanstveno stručnu konferenciju pod nazivom “Od pismenosti tijela (euritmije) do ‘pismenih osjetila’ i čovjeka kao medija”.

Prva u nizu konferencija održat će se 7. listopada 2017. godine u Centru dr. Rudolf Steiner u Donjem Kraljevcu.

Rudolf Steiner rođen je u Donjem Kraljevcu, a Sveučilište Sjever je prirodno i logično mjesto okupljanja znanstvenika i stručnjaka voljnih i sposobnih sudjelovati u kritičkom valoriziranju djela ovog svestranog teoretičara i praktičara, istraživača filozofijskih, znanstvenih, duhovnih, umjetničkih i mnogih drugih dimenzija ljudskoga znanja.

Pozivamo Vas da svojim znanstvenim i stručnim radom (referatom, istraživanjem ili raspravom) aktivno sudjelujete u radu znanstvene konferencije.

Moguća područja istraživanja/izlaganja:
• Pedagoška načela Rudolfa Steinera – waldorfski odgoj
• Duhovna dimenzija multimedijskog pristupa umjetnosti
• Ljudsko tijelo i homeopatija
• Biodinamička poljoprivreda
• Kritičko valoriziranje antropozofije
• Goethe i Steiner
• Nietzsche i Steiner
• Duhovno i tjelesno u Steinerovoj misli
• Teologija i antropozofija
• Čovjek, priroda i spoznaja

Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na ovoj znanstveno-stručnoj konferenciji da se jave programskoj voditeljici projekta, voditeljici Centra, Dijani Posavec (info@centar-rudolf-steiner.com) koja će istovremeno biti i glavnim koordinatorom zbivanja uz znanstveno-stručna druženja Na Sjeveru s Rudolfom Steinerom.

Molimo Vas da Vašu prijavu za sudjelovanje (u prilogu pozivu) dostavite elektronskim putem na e-mail do 31.7.2017. g. s naznakom pripadajuće tematske cjeline. Kompletan rad treba dostaviti najkasnije do 1.9.2017. g. Naknadno pristigli radovi se neće razmatrati i ne ulaze u recenzentski postupak za publiciranje.

S puno entuzijazma i predanosti Općina Donji Kraljevec i Centar dr. Rudolfa Steinera organiziraju već tradicionalni 12. međunarodni voćarski sajam, čije održavanje najavljujemo za 3. i 4. studeni 2017. u sportskoj dvorani Osnovne škole Donji Kraljevec s početkom u 11.00 sati

Lanjske vremenske okolnosti utjecale su na rodnost u voćarstvu, a čini se da jeova godina donijela još brojnije nepogode, koje su u različitim sezonama zahvaćale pojedine dijelove Hrvatske.

Središnja tema stručnih skupova biti će Novi tipovi operacija unutar Programa ruralnog razvoja (Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene) – iskustva iz Slovenije i prijedlozi za suvremeno hrvatsko voćarstvo”. U radu okruglog stola očekujemo odziv uglednih poljoprivrednika, predstavnika Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i drugih dionika ove gospodarske grane suočene s svakodnevnim novim izazovima.

Stoga ovo smatrajte otvorenim pozivom na sudjelovanje, jer držimo da dragocjeni doprinos kvaliteti zaključaka okruglog stola, mogu svojom raspravom i prijedlozima pridonijeti i predstavnici Vaših službi.

U prvom planu Sajma i nadalje će biti proizvođači, eko proizvođači i biodinamičari, zatim Međunarodno ocjenjivanje voćnih vina.
Ove godine na Sajmu nam se pridružuju i mali, “kućni”, pivari, proizvođači voćnih i eko piva, koji pripremaju ocjenjivanje homebrew i hrvatskih craftpiva, brojna predstavljanja, kao i tri edukacijska panela. Bit će to 1. ocjenjivanje piva s udjelom voća.

Ukoliko trebate dodatne informacije vezane uz Sajam ili nastup na Sajmu, budite slobodni kontaktirati nas pozivom na telefon broj 040 655 612 ili na adresu elektronske pošte info@vocarski-sajam.com

Centar dr. Rudolfa Steinera od 20. do 22. listopada ove godine sudjeluje na Sajmu zdravog življenja kroz edukacije i izlaganja. Program slijedi uskoro. Vidimo se.

Više informacija pogledajte na stranici Cendra dr. Rudolfa Steinera

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije