I RIBIČI se uključili za prikupljanje novca za operaciju bubrega za Ivana Sabola

U subotu je na jezeru u Palovcu održano humanitarno natjecanje ribiča za malog Ivana Sabola. Naime Ivan bi trebao otići na operaciju bubrega u Padovu.

Prikupljala su se financijska sredstva za njegovu operaciju. Ribičke udruge s područja općine SRD ‘Šaran’ – Mala Subotica, SRD ‘Linjak’ – Palovec, SRD ‘klen’ Držimurec-Strelec rado su se odazvale ali isto tako i ribiči iz SRD ‘Sunčanica’ – Pribislavec i iz udruge SRD ‘Smuđ’ iz Goričana.

Na natjecanju je bilo 15 ribiča i jedna kadetkinja iz SRD ‘Šarana’ iz Male Subotice.

Natjecali su se: Branko Kovačić, Darko Horvat, Miljenko Bajkovec i Simona Vlašić iz SRD ‘Šaran’ – Mala Subotica, Lehkec Ivan, Patrik Kovač, Neven Taradi, Danijel Mesarić, Jurica Kovač, Lovro Lehkec i Luka Pintarić za SRD ‘Linjak’ Palovec, Alojz Hajdarović, Gordan Novak, Rudolf Makar i Valent Mikulić iz SRD ‘Sunčanica’ Pribislavec, Robert Kovač SRD ‘Smuđ’ Goričan.

Kuhao se lovački gulaš kojeg su pripremili Stjepan Dodlek, Vlado Dodlek i Zoran Lacković, a langoše je pripremila Slavica Švenda i Marko Palfi, a kasnije Ružica Blažić i Natalija Dovečer.

Meso je bilo donirano od lovaca, tijesto za languše bilo donirano od pekarnice ‘Mura’ iz Nedelišća.

Sav ostvareni prihod išao je za bolesnog Ivana Sabola. Za malog Ivana financijska sredstva dodijelit će i općina Mala Subotica i Međimurska županija po 10 000 kuna.

To su obećali načelnik općine Mala Subotica Valentino Škvorc i župan Matija Posavec koji su također bili prisutni na natjecanju. Na kratko su došli i članovi tamburaškog sastava ‘Frikovi’ i odsvirali nekoliko pjesama.

Na natjecanju je bio i mali Ivan Sabol koji se igrao na plastičnom traktoru. Na pitanje kako je – odgovorio je dobro! Dali te nešto boli – rekao je sada me ništa ne boli. Ivan bi trebao biti 2. listopada u Italiji, grad Padova, na operaciji.

Natjecanje je bilo više simbolično s ciljem pomoći Ivanu Sabolu. Prvo mjesto osvojio je Alojz Hajdarović SRD ‘Sunčanica’ – Pribislavec (9420 g.), drugo mjesto osvojio je Patrik Kovač SRD ‘Linjak’ – Palovec (7 135 g.) i treće mjesto pripalo je Simoni Vlašić SRD ‘Šaran’ – Mala Subotica sa osvojenih (5. 855 grama).

Natjecanje je nadzirao, promatrao i vodio sudac Božidar Strahija.

Nadajmo se da će operacija uspjeti i da će Ivan Sabol imati zdravo djetinjstvo. Na natjecanju se sticao dojam da svi žele pomoći, svatko a svojim prilogom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije