PRELOG Održano mjerenje krvnog tlaka i šećera u Udruzi umirovljenika

Svaki prvi utorak u mjesecu u Udruzi umirovljenika Prelog posvećen je mjerenju krvnog tlaka i šećera u krvi svojim članovima. Uobičajeno im dolazi Božica Zrna koja je nekoć u preloškoj ambulanti bila patronažna sestra, a koja sada u Udruzi obavlja te pretrage i vodi evidenciju pridošlih članova.

Ovaj puta je došlo do male promjene radne rutine. Udruga od ove godine surađuje s Udrugom Efekt Mladih te je u dogovoru i organizaciji s njima i Klubom za starije osobe, u UUP došla mlada doktorica, Ivana Vuk, dr.med., također i volonterka u UMEF.

Na ovaj su način pružili mladoj doktorici priliku da se okuša u svojim radnim vještinama, koje je itekako odlično iskazala uz pomoć Božice Zrna. Mjerenju je pristupilo oko 30 članova Udruge koja zahvaljuje Udruzi Efekt Mladih i Klubovima za starije osobe na organizaciji i provedbi ovog projekta.

Također kao svaki redovan utorak, u Udruzi gužva i vrućina nije smetala njihovim šahistima koji su se udubili u figurice kao da ‘života oko njih nema’ te odigrali svoje poteze na pločama od 64 polja, a u svježem podrumu ispod Udruge, žene su odigrale par rundi viseće kuglane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije