U Nedelišću održano predavanje ‘Simbolika cvijeća na grobovima voljenih’

Tjedan dana prije blagdana Svih Svetih, odnosno Dušnog dana, u Klubu za starije osobe Nedelišće održano je predavanje i demonstraciju na temu ‘Simbolika cvijeća na grobovima voljenih’.

Predavanje se sastojalo od teoretskog dijela o simbolici cvijeća kroz svjetsku povijest pa do danas, te opet kroz lokalnu povijest i tradiciju međimurskog kraja.

Nakon uvodnoga dijela predavačica Ružica Blažon iz Vrtnoga centara Salve Regina Šenkovec uz pitanja iz publike objasnila je koji su osnovni alati i materijali koji trebaju za izradu aranžmana te pokazala izradu par osnovnih oblika aranžmana i otkrila neke tajne oko uzgoja određenog vrsta cvijeća kao i par trikova oko narudžbe aranžmana za blagdan Svih Svetih.

Inače, Ružica Blažon je tehničar hortikulture sa više od 40 godina iskustva u uzgoju, aranžiranju i prodaji cvijeća i povrća te je svojim višegodišnjim iskustvom bila vrelo informacija za zainteresirane članice Kluba za starije.

– Predavanje je bilo zaista pogođeno čemu govori i činjenica da je rasprava uz odgovore predavačice potrajala i duže od dva sata. Jako sam sretna kada našim članovima možemo ponuditi njima zanimljiv i koristan sadržaj, a vjerujem da je i njima ponekad dosta tema vezanih uz tlak, šećer, masnoće i slične zdravstvene probleme – rekla je voditeljica Kluba za starije osobe Filipa Blažon Šumečki.

Klubovi za starije osobe su program koji provodi Centar za pomoć u kući Međimurske županije u sklopu kojeg organizira besplatne dnevne aktivnosti za starije osobe različitih tematika – sport, umjetnost, predavanja, kreativa, informiranje starijih osoba i slično.

Više o Klubovima pročitajte na: https://www.facebook.com/klubovizastarijeosobe/

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije