UDRUGA BIOVRT organizira fotografski natječaj ‘Cvijeće u mom povrtnjaku’

Znate li da su pčele zaslužne za 1/3 hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare i ptice saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane.

U Europi je 9% populacije pčela i vrsta leptira pred izumiranjem, a ugroženo 37% populacija pčela i 31% populacije. Razlozi tome su mnogobrojni, a znanstvenici najviše ističu upotrebu pesticida, gubitak staništa, zagađenje, invazivne vrste, patogene i klimatske promjene.

Čovjek bi trebao biti i više nego zabrinut jer o njima ovisi puno naših izvora hrane, time i naš opstanak.

Da bi podigli svijest o važnosti očuvanja bioraznolikosti i potaknuli ljude na direktno djelovanje, tokom proljeća 2017. Udruga Biovrt održala je 22 predavanja na temu ‘Očuvajmo biorazzznolikost’.

A sada žele čuti i sve vas: koje cvijeće sadite u svojim povrtnjacima i kako čuvate bioraznolikost u svojim vrtovima?

Pripremite fotografiju, pokažite i opišite im raznolikost u vašim vrtovima i osvojite vrijedne nagrade. Ovim natječajem žele osvijestiti ljude o važnosti sadnje cvijeća u povrtnjacima radi pomaganja opstanka brojnih korisnih kukaca.

KAKO SUDJELOVATI:

Podijelite s njima jednu fotografiju svog povrtnjaka (cijelog ili dijela povrtnjaka) s cvijećem kojeg uzgajate u njemu i opišite zašto baš to cvijeće uzgajate u svom povrtnjaku i kako ono djeluje na ravnotežu i zdravlje u vašem vrtu. Također, morate napisati koje su vrste na fotografiji te gdje je i kad fotografija snimljena, kao i svoje podatke (ime i prezime, mjesto iz kojeg dolazite, email adresa).

Da bi fotografija bila prihvaćena u foto natječaj i konkurirala za nagradu, mora biti vaš autorski rad.

Svaki vrtlar/ica može na natječaj prijaviti samo 1 fotografiju, a fotografija može biti veličine maksimalno do 3000px. Fotografije nam pošaljite na e-mail do 23. srpnja 2017. s naslovom ‘Cvijeće u mom povrtnjaku’.

U nagradnoj igri mogu sudjelovati svi građani/ke Republike Hrvatske koji su lajkali Facebook stranicu Udruge Biovrt.

RAZDOBLJE TRAJANJA NAGRADNE IGRE:

Slanje fotografija od 11. – 23. srpnja 2017. (do 23:59 sati).

Javno glasanje od 24. do 28. srpnja 2017. (do 23:59 sati). Sve fotografije koje zadovoljavaju uvjete natječaja će biti objavljene 24. srpnja u 9 sati u albumu na facebook stranici udruge Biovrt.

Stoga, ako želite osvojiti vrijednu nagradu morati ćete se potruditi i zaraditi najveći broj lajkova.

NAGRADE:

Dodijeliti će dvije identične nagrade – jednu, najbolju po odabiru žirija udruge Biovrt, a drugu, najbolju prema broju lajkova na fotografiji.

Nagrada je poklon paket od ukupno 10+1 paketića sjemenja iz biovrta – Kamilica, zimska salata mix, rajčice mix, lisnati i kovrčavi kelj mix, peruanska jagoda (Physalis peruviana), bijeli korijen (Tragopogon porrifolius), cucamelon – mali krastavac dinja, visoki dvobojni žućkasti starinski grah, tikve šefi (Lagenlaria), muškatna kadulja (Salvia sclarea) + poklon paketić mješavine sjemenja ‘Očuvajmo biorazznolikost’.

Osim dviju glavnih nagrada, udruga Biovrt pokloniti će 30 poklon paketića ‘Očuvajmo biorazznolikost’ – mješavine sjemenja iz biovrta od 6 različitih vrsti cvijeća za korisne kukce i ptice.

Pobjednike/ce će objaviti 29. srpnja 2017. do 12 sati na svojoj Facebook stranici i na web stranici.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije