DANI OPĆINE DONJA DUBRAVA Aktivnosti od četvrtka do nedjelje

Dani Općine Donja Dubrava ustrojeni su uz blagdan svete Margarete 13. srpnja. Upravo toga dana počet će brojne aktivnosti vezane uz te dane koje će potrajati do nedjelje 16. srpnja.

Sve će započeti u četvrtak u 19 sati svetom misom koja će biti održana u mjesnoj župnoj crkvi Svete Margarete. Sat poslije će u domu ‘Međimurske lastavice’ biti održano Svečano obilježavanje Dana Općine. Tom će prigodom najzaslužnijim pojedincima i udrugama piti dodijeljena općinska priznanja, a bit će nagrađeni i najuspješniji ovdašnji osnovci.

U petak 14. srpnja u 16 sati bit će otvoren teniski turnir – Otvoreno prvenstvo Donje Dubrave u tenisu ‘Krbulja Open 2017’. U isto vrijeme će u kavani ‘Opera’ četiri umirovljeničke podružnice održati kuglački turnir. U 19 sati će u INFO centru pod nazivom ‘Mladi Krumpir’ biti otvorena izložba slika Kristine Pongrac, a uz to će biti održano predavanje o krumpiru, luku i zelju koje će imati Janja Kovač.

Nova aktivnost bit će sat poslije pod imenom Iznenađenje u centru (park). U 21 sat će u dvorištu doma Zalan biti održano Ljetno kino prikazivanjem dokumentarnog i animiranih filmova.

U subotu u 9 sati se nastavlja teniski turnir ‘Krbulja Open 2017’. Kod zgrade Zalan će se u isto vrijeme okupiti biciklisti koji će pola sata kasnije na biciklijadu pod imenom ‘Biciklima po Orešcu’. Na odredištu u Orešcu kod zdenca Ropače bit će ispričane povijesne priče o tom vinorodnom kraju. U 18 sati je u Sportskom parku ‘Krbulja’ nogometna utakmica između veterana NK ‘Dubravčan’ i Umjetnika iz Slovenije, a potom će na klupskim prostorima biti održana zabava uz svirku grupe ‘Pisofkejk’.

Najbogatiji program će biti u nedjelju kada je i mjesno proštenje. U 10 sati je okupljanje u dvorištu kuće Dragutina Feletara u Donjoj Dubravi iz kojeg će krenuti mimohod Zrinske garde uz pratnju općinskog Puhačkog orkestra. U 11 sati je sveta misa u mjesnoj župnoj crkvi, a u 12,30 slijedi polaganje vijenaca na spomenik Novi Zrin.

U 18 sati u Sportskom parku ‘Krbulja’ igra se utakmica između seniorskih sastava NK ‘Dubravčan’ i NK ‘Mladost’ Sveta Marija da bi program završio zabavom na klupskim prostorima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije