FOTO Igre vatrogasne mladeži u Žiškovcu okupile rekordan broj ekipa

>> 19. Igre vatrogasne mladeži Žiškovec (9.7.2017.)

Vatrogasna zajednica Grada Čakovca i Dobrovoljno vatrogasno društvo Žiškovec su u nedjelju, 9. srpnja organizirali su 19. Igre vatrogasne mladeži, jedinstveno natjecanje takvog tipa u Republici Hrvatskoj.

Natjecanje je održano na mjesnom nogometnom igralištu na temperaturi od 35 stupnjeva i trajalo je od 11 do 20 sati. Upravo ovi uvjeti i trajanje daju nam za pravo da se duboko naklonimo sudionicima u igri i samim organizatorima.

Natjecanje je okupilo 69 ekipa s 345 natjecatelja što je dosadašnji rekord. Temeljem Pravilnika nastupa mladež se natjecala u dvije dobne skupine (od 6 do 12 godina i od 12 do 16 godina) u muškoj i ženskoj kategoriji, a svaku ekipu je činilo po 5 natjecatelja koji su se natjecali u osam disciplina: štafetna utrka na 200 metara s preprekama, vježba s vatrogasnom brentačom, polaganje tlačnog voda, rušenje mete, skakanje u vreći, pikado, ljestva – gusjenica te kruženje i slalom, a što su nadgledali suci VZMŽ.

Među 14 ekipa vatrogasne mladeži u kategoriji pomladak žene najbolje su bile natjecateljke Nedelišća 1, druge su bile vatrogaskinje DVD-a Peklenica 2, a treće Donjeg Mihaljevca. Kod muškog pomlatka se je natjecalo 16 ekipa. Pobjednici su mladi vatrogasci iz DVD-a Vratišinec. Drugo mjesto je pripalo DVD-u Peklenica 1, a treće DVD-u Mihovljan.

U kategoriji vatrogasne mladeži žene najbolje su bile domaće natjecateljke iz kojih su se plasirale pripadnice DVD-a Peklenica, a treće su bile natjecateljke iz Šandorovca. Kod muške mladeži pobijedili su pripadnici DVD-a Krištanovec 1, dugi su bili vatrogasci DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane, a treći DVD-a Novo Selo Rok.

Za sve sudionike natjecanja osigurane su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a za tri prvoplasirane ekipe u svakoj kategoriji i pehari.

Na ceremoniji proglašenja su bili i govorili Robert Meglić, zamjenik zapovjednika VZMŽ, Nikola Besedić, zamjenik zapovjednika DVD-a Čakovec, Drago Vugrinec, predsjednik VMO Žiškovec, a tu su bili i Stjepan Lesjak, predsjednik DVD-a Žiškovec, počasni predsjednik VZ Grada Čakovca Željko Besedić i zapovjednik društva domaćina Ivan Hunjadi. Dio njih najboljima je uručio pehare.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije