DJECA IZ VRTIĆA ‘Ružica’ posjetila vatrogasce DVD Goričan

U petak, 2. lipnja 2017. godine, djeca iz Dječjeg vrtića ‘Ružica’ zajedno sa svojim odgajateljicama ‘tetama’ Ružicom Horvati i Nadom Hranjec, posjetila su članove DVD Goričan u njihovim prostorijama.

Goste su u ime DVD Goričan dočekale tajnica Društva Smiljana Plakalović i voditeljica mladeži Ivana Gudlin. Smiljana i Ivana djeci su pokazale spremište u kojem se nalaze vatrogasna navalna vozila i oprema koja se koristi kod gašenja požara i drugih intervencija.

Djeca su pokazala veliku zainteresiranost, ali i želju da što prije sjednu u vatrogasna vozila i isprobaju zaštitnu opremu i tehniku zagašenje. Želja im je bila ispunjena pa su sjedili za volanom vatrogasnog vozila, držali u rukama mlaznicu i cijev, a zaštitna kaciga bila je na glavi svakog mališana.

Djeca su se upoznala i vježbala sa brentačama, jer će mnogi od njih biti uskoro članovi podmlatka DVD Goričan i ići na natjecanja. Naime, na natjecanju podmlatka mogu nastupiti natjecatelji starosne dobi od 6 do navršenih 12 godina.

Nakon upoznavanja vatrogasne opreme i vozila za sve mališane vatrogasci DVD Goričan pripremili su sokove i slatkiše, a po povratku u vrtić svoje dojmove prikazala su na crtežima.

Prilikom druženja u prostoriji za sastanke, djeca su se zahvalila vatrogaskinjama Smiljani i Ivani na lijepoj prezentaciji o radu društva i radu vatrogasaca.

Dječja iskrenost iznenadila je prisutne kada je jedan mali dječak postavio pitanje: ‘Teta, a gdje su muški vatrogasci?’, a teta Smiljana se brzo snašla i odgovorila: ‘Zaposleni su kao vaši roditelji, danas nisu mogli biti tu, ali ako čuju vatrogasnu sirenu, brzo bi se ovdje pojavili’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije