VRIJEDNI LJUDI Zeleni labirint Parka Maxenca u Macincu

Pomalo sneno, prohladno i maglom obavijeno subotnje jutro u Macincu neočekivano je iznjedrilo prekrasan dan. Dan gotovo idealan za provedbu projekta članica i članova udruge MAXENCA u istoimenom parku MAXENCA.

Naime, početkom mjeseca veljače ove godine Udruga Maxenca projektom pod nazivom Zeleni labirint parka Maxenca prijavila se na natječaj raspisan od strane općine Nedelišće po Planu zelenog djelovanja – Zelene agende. Projekt je prihvaćen i odobren za realizaciju između podosta pristiglih na stol Odbora za odabir projekata po Planu zelenog djelovanja u općini Nedelišće.

Za voditelja projekta imenovan je Željko Kofjač koji je sa članicama i članovima udruge MAXENCA pripremio sve potrebno kako bi se projekt mogao realizirati. Uz tehničku pomoć rukovatelja strojem – mini bagerom Kovačić Mišela članice i članovi udruge dobrovoljnim su radom i naposlijetku ugodnim radnim druženjem projekt u kasnim poslijepodnevnim satima priveli kraju.

Gotovo sve zacrtano i predviđeno projektom odrađeno je na zadovoljstvo svih sudionika. Tako je nakon prvih metara iskopa zemlje za stazu od ukupno stotinjak metara iste u iskop postavljena zaštitna folija koja spriječava rast korova. Nakon toga na foliju se dovozio lomljeni šljunak, te se potom na obadvije strane staze postavljala opeka.

Svaki od članica i članova udruge zdušno se “primio” posla i svi su dali veliki osobni doprinos realizaciji projekta. Tako se u smjenama utovarivao šljunak u tačke, prevozio i istovarivao šljunak u stazu, utovarivala opeka, postavljala opeka uz rubove staze, istovarivala zemlja sa kola, izravnavao šljunak po stazi, planirao višak zemlje po parku, uređivala cvjetna gredica, obrezivalo ukrasno drveće i bilje, te mnogo sličnih potrebnih radova.

Članovi udruge taj su dan iskoristili i za pregled i popravak drvenog mosta, te obnavljanje drvene sjenice novim daskama. U nadzor obavljanja radova stigli su predsjednik Odbora za provedbu Plana zelenog djelovanja općine Nedelišće Logožar Franjo i članica odbora Pergar Darinka koji su bili zadovoljni viđenim i dali punu podršku aktivnostima učesnika.

U poslijepodnevnim satima Park Maxenca posjetio je vlasnik mini bagera Miletić Robert koji je vidjevši aktivnost članica i članova udruge Maxenca obećao donaciju od nekoliko kubika pijeska za igralište odbojke na pijesku.

Svakako je bitno spomenuti sudionike ovog projekta koji su svoje slobodno vrijeme ponovno iskoristili kako bi Park Maxenca popunili novim sadržajem na zadovoljstvo ne samo njih samih nego i svih koje put nanese do parka.

Sudionici su bili: Jaklin Alen, Adalita Kirić, Magdalena Špicar Marciuš, Vesna Kofjač, Sanja Jaklin, Veronika Mlinarić, Marija Žnidarić, Milena Novak, Miroslav Novak, Marija Pufek, Mihael Kirić, Ivan Krištofić, Zdenko Marciuš, Tomislav Bratković i Željko Kofjač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije