RAZGLEDNICA 6 Međimurci najuspješniji na državnim smotrama

Razglednica 6 kulturno-umjetničkog amaterizma RH manifestacija je koja već šestu godinu za redom predstavlja kolaž ponajboljih ostvarenja bogatog i vrijednog stvaralaštva hrvatskih amatera.

Instrumentalno i vokalno stvaralaštvo, biseri folklorne baštine, dramska, književna i likovna ostvarenja te atraktivne koreografije suvremenog plesa čine mozaični program Razglednice 6.

Ovim jedinstvenim i raznolikim projektom Hrvatski sabor kulture potiče umjetničko stvaralaštvo amaterskih udruga, njihovu vrhunsku prezentaciju i međusobno umrežavanje, kao i unapređivanje društvenog odnosa prema amaterskoj kulturi te razvoj publike.

Predstavljanje najboljih predstavnika kulturno-umjetničkog amaterizma u Hrvatskoj u organizaciji Hrvatskog sabora kulture Razglednica 6 održano je u nedjelju, 30. travnja 2017. godine u velikoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19 sati.

S ponosom možemo istaknuti da je Grad Čakovec a time i Međimurska županija, te Zajednica HKUU Međimurske županije bila najzastupljenija na ovoj Razglednici jer su čak tri naša ansambla kao pobjednici na državnim susretima i smotrama stekla pravo nastupa, a to su: Dramski studio “DADA” KD Pinklec, Tamburaški orkestar “Stjepan Bujan – Stpić” i Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”.

U prekrasnom ozračju i pred punom dvoranom Vatroslava Linsinskog naši su predstavnici ponovo briljirali u svojim izvedbama, te pokazali da su s pravom ponijeli titulu najuspješnijih s državnih smotri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije