ZA LAKŠE STUDIRANJE Računala za Antuna, Zorana i Luku

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Odjel za humanitarnu djelatnost ‘Pomozimo studentima djece hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala’, već petu godinu prigodom Usrksa provodi projekt kojim se djeci hrvatskih branitelja želi olakšati njihovo studiranje.

U petak, 21. travnja na Zagrebačkom Velesajmu u dvorani Gastro Globus u nazočnosti donatora i predsjednika Udruge Đure Dečaka, izvršena je podjela 75 prijenosnih računala HP studentima – djeci hrvatskih branitelja, članova Udruge za 2017. godinu. Kriteriji ovogodišnje dodjele su bili višečlana obitelj branitelja s troje i više djece školaraca, najstarije dijete student i nezaposlenost jednog od roditelja.

Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta prijenosna računala primilo petnaest studenata, a ove godine još troje.

Antun Šafarić iz Strahoninca student je 3. godine preddiplomskog stručnog studija računarstva-programsko inženjerstvo na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu. Donator računala je Humanitarna zaklada za djecu Hrvatske iz Zagreba.

Zoran Balog iz Donje Dubrave student je 3. godine preddiplomskog stručnog studija graditeljstva na Sveučilištu “Sjever” u Varaždinu. Donator računala je Branimir Škurla dipl.iur. iz Odvjetničkog društva Bekina, Škurla, Durmiš i Spajić iz Zagreba.

Luka Živko iz Vučetinca maturant je 4. razreda Gospodarske škole Čakovec, zanimanje prometni tehničar, od jeseni kadet Vojne akademije. Donator računala je Ivan Stanić, dipl.iur iz Odvjetničkog društva Matić, Šooš, Maceljski, Mandić i & partneri iz Zagreba.

Njih su predložili ogranci iz Strahoninca, Donje Dubrave i Svetog Jurja na Bregu.

Uz zajednički ručak i druženje naši studenti, u pratnji predsjednika Ogranka Čakovec Tihomira Dominića, zahvalili su svojim donatorima prigodnim međimurskim poklonima koje su osigurali Grad Čakovec i Međimurska županija, na čemu im branitelji najtoplije zahvaljujemo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije